Urmărește emisiunea live


Prezența părinților la balurile de absolvire. Val Vâlcu: Ieri, pentru 43 de români a sunat ultimul clopot, nu ultimul clopoțel

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre festivitățile de absolvire de final de an care vor urma să aibă loc în școlile din România.

Invitat la emisiunea Decisiv de la Antena 3, jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre necesitatea testării părinților care doresc să participe la balurile de absolvire ale copiilor lor

„Ieri, pentru 43 de români a sunat ultimul clopot, nu ultimul clopoțel. Pandemia există, sunt în continuare decese, sunt peste 300 de infectări pe zi raportate și nu cred că e un efort supraomenesc să faci serbarea în curtea școlii și să iei niște măsuri de distanțare, iar un test, odată în viață, cred că poate să și-l permită orice părinte, ca să nu mai dramatizăm“, a punctat jurnalistul Val Vâlcu.

Ulterior, senatorul Sorin Lavric a intervenit: „Este o îngrădire a libertății, fiecare are liberul arbitru“

Val Vâlcu: „Țara Libertății sunt Statele Unite ale Americii. Acolo, poți să nu te vaccinezi, dar îți iei meditator, ții copilul acasă, nu duci să infecteze pe alții. Așa e în SUA, probabil că ei greșesc, mai bine în URSS“, a precizat Val Vâlcu.

Alin Stoica a vorbit despre balurile de absolvire din acest an

"La festivitățile de absolvire, probabil că da, vor putea participa, însă vom avea o claritate mai mare mâine, după ce Comitetul Național pentru Situații de urgență va decide care vor fi condițiile în care se vor desfășura diferite activități de la 1 iunie.  Cu siguranță vor exista aceste festivități, e un moment important. Condițiile efective le vom afla după ședința de mâine.

O să fie o festivitate de absolvire organizată în așa fel încât să participe toți elevii, dar organizată în așa fel încât să nu se depășească un anumit număr.  Din informațiile pe care le-am avut de la ultimul Comitet pentru Situații de Urgență, vor fi permise mici petreceri, cu un număr limitat de oameni, și în spații închise și în spații deschise, după 1 iunie. Vom vedea dacă se va menține această propunere.

Ne așteptăm, în urma ședinței de ieri, pe care am avut-o cu prim ministrul și cu ministrul de Interne, la măsuri ceva mai relaxate de la 1 iunie. Vom vedea dacă se va menține această propunere și după ziua miercuri și dacă va fi inclusă în hotărârea de Guvern care să și permită organizarea acestor petreceri. Numărul prevăzut este posibil să acopere o clasă. Cu siguranță, fiecare clasă da, dar petreceri la care să participe tot anul, nu știu dacă vor putea fi permise”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, la Antena 3 (citește AICI).

Măsuri de rexalare de la 1 iunie

Premierul Florin Cîţu a anunţat că de la 1 iunie vor fi relaxări suplimentare, chiar dacă nu se atinge ţinta de cinci milioane de persoane vaccinate. 

”În primul rând, în România eu știu că se poate, putem să atingem 5 milioane, dar nu ăsta este de fapt obiectivul, să atingem o anumită cifră, obiectivul este să depășim pandemia și nu putem depăși pandemia decât prin vaccinare. Faptul că am venit cu câteva măsuri mai rapide a fost tocmai pentru că ne-am vaccinat și vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozitivare sau de infectare. Eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina, în primul rând pentru sănătatea lor, pentru sănătatea familiilor lor, pentru a avea o viață mai bună. La 1 iunie vor exista relaxări!”, a declarat premierul Florin Cîțu. 

CITEȘTE ȘI  -  Baluri absolvire. Gabriel Avrămescu (PNL): Ministrul Sănătății să găsească o soluție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel