Preşedintele Chinei afirmă că vizita sa la Phenian va contribui la dialogul din peninsula coreeană

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, afirmă, într-un articol de opinie publicat miercuri în principalul ziar nord-coreean, că vizita sa la Phenian va contribui la realizarea de progrese în dialogul şi negocierile asupra problemelor din peninsula coreeană, precum denuclearizarea, scrie EFE. 

Articolul a apărut în Rodong, principalul cotidian al propagandei nord-coreene, în ajunul vizitei de două zile a liderului chinez în ţara vecină.

'Vom contribui activ la pacea şi stabilitatea regională şi la dezvoltare şi prosperitate prin întărirea comunicării şi coordonării cu Coreea de Nord şi alţi actori relevanţi pentru a obţine progrese în dialogul şi negocierile asupra problemelor din peninsula coreeană', arată Xi, în editorialul citat. Textul face o referire clară la discuţiile privind denuclearizarea purtate de Phenian cu Washington, blocate de la summitul eşuat de la Hanoi din februarie, notează EFE.

În capitala vietnameză, Phenianul a pledat pentru o denuclearizare graduală însoţită de ridicarea progresivă a sancţiunilor, în timp ce Washingtonul a arătat că nu va relaxa sancţiunile până la renunţarea de către regimul nord-coreean la programele sale nuclear, de rachete şi de arme chimice şi biologice.

În articolul publicat miercuri, Xi afirmă că intenţia Beijingului este să rezolve prin dialog 'motivele rezonabile care generează îngrijorarea regimului', într-o aparentă formă de susţinere a propunerii Phenianului de denuclearizare. Vizita lui Xi Jinping va fi prima a unui lider chinez în Coreea de Nord în ultimii 14 ani şi tot prima de când Xi a preluat puterea, în 2013.

Totodată, aceasta are loc după ce Kim Jong Un a vizitat de patru ori China începând de anul trecut, ultima dată în ianuarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel