EXCLUSIV  Preotul Constantin Necula, interviu (partea a II-a): E sărbătoarea contrariului!

Rodica Mitu / 10 noi 2018 / 22:35 Salveaza PDF Comentarii
Constantin Necula
Descriere foto: Constantin Necula

Anunțul preotului Constantin Necula privind retragerea din viaţa publică a generat uimire, oamenii transmițându-i să revină asupra deciziei. Într-un interviu acordat DC News, a afirmat că îl bucură și responsabilizează reacția lor, însă îl și tulbură. Astăzi publicăm ce-a dea doua parte a interviului pe care ni l-a acordat.

Raportat la propria credinţă, care a fost cea mai mare provocare de până acum?

Toate zilele au în ele astfel de provocări. Nu știu să vă răspund. Morțile și bolile celor din jur, trădările, propriile neputințe... macină toate la firea credincioasă ce o țin în mine. De fiecare dată, însă, Hristos îmi ține partea și mă scoate din prostie. Și asta nu mă face deștept, ci dator cu bucuria către El.

Mulți români au ales să marcheze, într-un fel, Halloween. Care este poziția Bisericii în acest sens?

A trecut deja. Dar merită să reamintim că numele vine din Hell will win! Iadul va învinge! Opusul lui Iisus Hristos NIKA- Va învinge! E sărbătoarea contrariului! Ce poziție să ai față de urât și iad devenit subiect de estetică subțire și ifose artistice. Într-o țară în care unii condamnă ora de religie că sperie copiii, dar își hidoșesc fețele. Suntem în plin efort blasfemic cu ifose de cultură. Nu știu, poate ar trebui și o asociație de protecția dovlecilor...

Cum poate omul să se apropie de Dumnezeu în secolul XXI?

Cu smerenie și simplitate. Dumnezeu nu s-a schimbat. El este Fidelitate. Și nici omul nu a evoluat, cum ne vând unii progresime la kilogram. A rămas o ființă fragilă cu aere de mecanism complicat. Cred că Biserica trebuie să facă efortul de a se pune în slujba Evangheliei rostite și împlinite, dar și oamenii care alcătuiesc comunitățile au menirea de a înțelege pe ce lume trăiesc. Suntem mai mult cer decât pământ, dar ne amplificăm țărâna ca materie. Eu sper din toată inima să ne folosim de omenia noastră ca să nu ieșim din aria de recunoaștere a lui Dumnezeu. Suntem pe fugă. Spre Dumnezeu sau, din contră, în inversul rutei de descoperire a Lui. Ținem direcția bună, ajungem la El. Ne încăpățânăm pe ruta greșită... happy Halloween!

Părintele Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna" din Sibiu şi este doctor în teologie. A publicat volume în care a adunat predici, studii şi articole şi a susţinut sute de conferinţe în ţară şi în străinătate.

Prima parte a interviului poate fi citită AICI.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24