Ponta: Dacă aș fi avut dreptul să convoc CSM aș fi făcut-o

ponta victor dc
ponta victor dc

Prim-ministrul Victor Ponta, a declarat astăzi la Târgu Jiu că CSM este o structură liberă, care acționează în ce manieră dorește, adăugând că dacă ar avea dreptul ar convoca acest consiliu.

Premierul a spus astăzi că instituția Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este una liberă și că are dreptul să acționeze "cum consideră de rigoare," susținând că dacă ar fi avut dreptul legal, ar convoca acest consiliu, "pentru că este absolut necesar să avem un ministru al Justiției." "CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze cum consideră de rigoare. Dacă aş fi avut dreptul legal să-l convoc aş fi facut-o pentru că e absolut necesar să avem un ministru al Justiţiei," a declarat Victor Ponta în timpul unei conferințe de presă desfășurată astăzi. Șeful executivului a menționat că, din punctul său de vedere, e indicat să fie numit un ministru al Justiției dintre judecători.

Prremierul a adăugat că înțelege că judecătorii Consiliului Superior al Magistraturii sunt în vacanță, "că sunt la plajă, la munte," însă l-ar fi bucurat o eventuală întoarcere din concediu a acestora, pentru a discuta despre funcția de ministru al Justiției. Referitor la anchetele procurorilor, prim-ministrul a afirmat că e un sentiment de teroare națională când la oameni bătrâni în case intră procurori care îi intreabă cu cine au votat, susținând că astfel de situații se întâmplau în '88 și 89'. Șeful executivului a spus că va fi prezent la ședința CSM de luni și că își dorește foarte tare să se dea avizul pentru Mona Pivniceru în funcția de ministru al Justiției.

Premierul Victor Ponta se află astăzi în județul Gorj, une participă la ceremonia de învestitură a noului prefect Ion Claudiu Teodorescu, urmând ca după aceasta să se întâlnească cu reprezentanţii conducerii Complexului Energetic Oltenia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel