Poliţia italiană, lovitură la vârful mafiei siciliene

Poliţia italiană a dat o nouă lovitură la vârful mafiei siciliene din Palermo, unde Cosa Nostra încearcă să se reorganizeze, a anunţat justiţia italiană marţi într-un comunicat, citat de France Presse. 

În baza informaţiilor furnizate de doi 'şefi mafioţi' care şi-au recunoscut faptele, poliţia antimafia din Palermo a arestat şapte persoane, dintre care trei sunt suspectate că au participat la o reuniune la 29 mai a 'Cupolei', comisia liderilor mafiei.

Este vorba de prima reuniune de acest gen din 1993, anul arestării lui Toto Riina, pentru a alege noii şefi ai 'Caracatiţei' şi a reorganiza activităţile legate de traficul de droguri şi pariuri online.

Printre persoanele arestate marţi figurează doi descendenţi ai şefilor clanului istoric sicilian. Cei doi au participat la reuniunea secretă a 'Cupolei', ca şefi reprezentanţi ai mai multor familii mafiote. O altă persoană arestată, membru al unei familii mafiote, a fost responsabil cu mesajele de convocare a şedinţei secrete şi i-a însoţit pe unii dintre participanţi la locul unde aceasta s-a desfăşurat. Celelalte patru persoane arestate sunt suspectate de extorcare prin metode mafiote.

La 4 decembrie, poliţia italiană arestase deja 46 de persoane suspectate de apartenenţă la Cosa Nostra, notează Agerpres.

VEZI ȘI: 

Românii certați de șefi. Câți au pățit-o 

Dacian Cioloş, anunț important despre conducerea PLUS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel