Urmărește emisiunea live


Poliomielita, risc de reapariție după trei decenii. Avertismentul unui medic

Poliomielita poate reapărea în țară, după 30 de ani de la raportarea ultimului caz. Gradul de vaccinare este extrem de scăzut.
 
 

Poliomielita este o boală infecțioasă și de câteva zile s-a adus în discuție riscul reapariției unor cazuri.

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății a precizat că rata de vaccinare împotriva poliomielitei este scăzută.

Ultimul caz de poliomielită a fost înregistrat în România în anul 1992, atunci când virusul a fost importat din Bulgaria.

Rata de vaccinare împotriva poliomielitei este de 75-77% în România, sub valorile ce ar trebui să fie, adică de cel puţin 80-85%. Potrivit actualei scheme de vaccinare din programul național de imunizare, vaccinul VPO este administrat la vârsta de 2 luni, 4 luni și 11 luni împreună cu un alt vaccin pentru infecția cu pneumococ, și la 5-6 ani.

Apariția cazurilor, dependentă de vaccinare

Medicul pediatru Tamara Roșu a explicat în exclusivitate pentru DC Medical care este importanța vaccinării. 

”Îmbucurător este că nu avem poliomielită. Într-adevăr apariția acestor cazuri, care unele pot fi grave, depinde de rata de vaccinare a populației, a grupurilor de risc și de condițiile de igienă. Spălatul pe mâini rezolvă foarte multe lucruri.

Și în acest caz, vaccinarea are o valoare extraordinar de mare, pentru că este o boală care poate fi prevenită. Nu toate bolile pot fi prevenite, dar cele care beneficiază de vaccin, clar, pot fi prevenite. Rata de vaccinare trebuie să fie mare pentru a avea o acoperire cu imunitate bună la cazurile care sunt la risc. Aici, în primul rând sunt copiii de vârstă mică”, a precizat dr. Tamara Roșu, medic pediatru, în exclusivitate pentru DC Medical.

VEDEȚI MAI MULT AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel