Piața Victoriei. Târgul de Crăciun, ANULAT. Bogdan Chirieac: Începe o luptă pe față în PSD. Nu exclud să piardă guvernarea

Bogdan Chirieac spune că decizia primarului Gabriela Firea de a anula organizarea Târgului de Crăciun din Piața Victoriei este una normală, pentru că astfel a putut să evite escaladarea violențelor, dar în același timp este o înfrângere a statului român. Analistul consideră că în PSD va începe o luptă pe față pentru conducerea partidului. 

"Doamna Firea a procedat corect. Nici un primar din lumea asta nu vrea să provoace violență în orașul său sau să permită acest lucru. Inacțiunea statului, slăbiciunea fără margini a statului, supradimensionat pe o parte, pe partea instituțiilor de forță, unele dintre ele care au ales să facă politică în mod ilegitim și pe partea cealaltă avem un stat unde organele alese, instituțiile alese nu mai au nici un fel de relevanță. Avem de-a face cu o luptă oarbă. Avem o sută de protestatari în Piața Victoriei care s-au opus legii. Legea spunea că acolo se face un târg de Crăciun. Nu un târg de miss, de oi, ci un târg de Crăciun, probabil cea mai mediatizată sărbătoare în lumea creștină. Doamna Firea a trebuit să ia decizia pe care a luat-o pentru a împiedica violențele. Astăzi însă, este o nouă înfrângere pentru România ca stat fiindcă legea a fost călcată în picioare. Tema nu sunt cele 100 de persoane din Piața Victoriei, problema este mult mai profundă. Ce se întâmplă în Piața Victoriei în acest moment nu are legătură nici cu #rezist, nici cu mișcările din lumea întreagă, multe dintre ele de genul Occupy Wall Street, sau New York ori piețe din Europa și așa mai departe. Este o revoltă împotriva rezultatului unor alegeri," a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Analistul este de părere că foarte curând va începe o luptă pe față pentru conducerea Partidului Social Democrat și nu exclude ca PSD-ul să piardă Guvernarea.


"Am văzut stenogramele, le-am publicat cu prioritate pe DCNews în această dimineață. Am rămas stupefiați. Avem și alte stenograme pe care am ales cu bună știință să nu le publicăm, cel puțin nu noi, fiindcă există acolo personalități din PSD, inclusiv tânărul, zic eu cu mare viitor politic, Liviu Pleșoianu, care atrage atenția asupra unor lucruri deosebit de grave de care îl incriminează pe premierul Mihai Tudose. Deci fractura PSD este atât de mare în acest moment încât nu va trece mult timp și vom avea o luptă pe față în interiorul partidului. Nu exclud că PSD să piardă guvernarea," a mai spus Bogdan Chirieac.



Totodată, Chirieac spune că acum înțelege și problema nerezolvarii problemelor de trafic din București.

"În ceea ce privește stenogramele acum înțelegem și de ce nu s-a rezolvat problemă traficului din București. Ea a spus acolo că doamna Firea că de șase luni de zile i-au fost blocate proiectele. Era de mirare că doamna Firea nu face nimic. Acum înțeleg de ce premierul Mihai Tudose nu a ajutat-o. Gabriela Firea spune cu subiect și predicat în stenogramele pe care le-am publicat pe DCNews: "Știu că ați declanșat luptă. Domnul Iohannis a declanșat campania electorală, iar dumneavoastră ați declanșat luptă pentru conducerea PSD-ului. În acest moment se consemnează că domnul Tudose, oficial luptă pentru obținerea presidentiei PSD, ceea ce era de așteptat din momentul numirii sale în funcție. Cei 10 % care sprijină în acest moment ce s-a întâmplat în Piața Victoriei, în sensul în care să nu se facă acolo Târg de Crăciun, vor fi de partea lui Mihai Tudose deși ei nu vor vota niciodată PSD-ul. Ceilalți 90% sunt de partea doamnei Firea. Nu se poate să împiedici cu bată un Târg de Crăciun. Chiar nu se poate," a încheiat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel