Pfizer intră pe piața cannabisului medical. Ultima achiziție a gigantului pharma

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Compania Pfizer, un mare câștigător al pieței pharma în pandemie, dorește să intre pe piața cannabisului medical. 

Pfizer urmează să intre în industria canabisului medical, relatează Forbes, pariind pe un tratament promițător al bolilor intestinale pe bază de canabinoizi. Corporația multinațională americană farmaceutică și biotehnologică Pfizer a făcut deja primii pași și a semnat săptămâna trecută un acord cu compania în stadiu clinic Arena Pharmaceuticals pentru o valoare totală a capitalului propriu de aproximativ 6,7 miliarde de dolari.

Achiziția este făcută sub termeni speciali ai acordului, Pfizer urmând să cumpere toate acțiunile pentru 100 de dolari per acțiune într-o tranzacție în numerar. Mai mult, comunicatul de presă arată că tranzacția propusă va fi supusă condițiilor obișnuite de închidere, inclusiv primirea aprobărilor de reglementare și aprobarea de către acționarii Arena.

Bolile intestinale, tratate cu compuși din cannabis

Arena Pharmaceuticals este o companie biotehnologică dedicată terapiei cu canabinoizi. Nucleul operațiunii sale de canabis constă în Olorinab (APD371), un agonist experimental, oral, complet al receptorului canabinoid de tip 2 (CB2), care își propune să trateze pacienții cu boli care afectează stomacul și intestinul. După cum se arată pe site-ul Arena, Olorinab este un medicament de investigație și nu este aprobat în prezent pentru utilizare de către nicio autoritate sanitară.

Echipa Arena dezvoltă acest medicament pe bază de canabinoizi, cu un accent inițial pe durerea viscerală asociată cu tulburările gastro-intestinale. Conform informațiilor Arena, se pare că acest compus, prin selectivitatea sa pentru CB2 față de CB1, este investigat pentru ameliorarea durerii fără efecte adverse psihoactive.

Receptorii CB1 și CB2 se leagă de sistemul endocannabinoid, un sistem complex de semnalizare celulară. Acești receptori sunt prezenți în tot corpul uman. Endocannabinoizii, cum ar fi THC și CBD, se pot lega de ambii receptori pentru a semnala că sistemul endocannabinoid trebuie să ia măsuri. Cu toate acestea, efectele depind de receptorul endocannabinoid și de interacțiunea canabinoidului cu receptorul.

Achiziția vizează ameliorarea bolilor imunologice

„Achiziția propusă a companiei Arena completează capacitățile și expertiza noastră în inflamație și imunologie, un motor de inovație Pfizer care dezvoltă potențiale terapii pentru pacienții cu boli imuno-inflamatorii debilitante, care necesită opțiuni de tratament mai eficiente”, a spus în comunicatul de presă Mike Gladstone, Președinte al Departamentului de Imunologie la Pfizer.

Amit D. Munshi, Președinte și CEO al Arena, a declarat că platforma Pfizer ar accelera misiunea Arena de a livra medicamente esențiale pacienților și consideră că această tranzacție reprezintă cel mai bun pas următor atât pentru pacienți, cât și pentru acționari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel