Petrecerile de Crăciun, în pericol din cauza Omicron. Unul din doi participanţi la un eveniment în Norvegia, infectat cu noua tulpină

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

O petrecere de Crăciun organizată de o companie din Norvegia pentru angajaţii săi s-a dovedit a fi mediul propice pentru răspândirea noii tulpini de coronavirus Omicron. 

60 din 120 de participanţi au fost deja confirmaţi ca fiind infectaţi, aceasta fiind cel mai mare focar din lume la ora actuală de Omicron. 

Epidemiologii din Norvegia au exclus posibilitatea ca infectările să fi avut loc din cauza variantei Delta şi spun că sunt aproape siguri că este vorba de Omicron, deoarece unul dintre angaaţi s-ar fi întors recent de la biroul din Africa de Sud al companiei, scrie Daily Mail

La petrecere au participat doar angajaţii care erau vaccinaţi împotriva COVID-19, iar aceştia au trebuit să prezinte şi un test negativ înainte de a intra. 

Din primele informaţii, se pare că unul dintre petrecăreţi ar fi mers, după petrecerea firmei, şi la un bar din Oslo, astfel că autorităţile se tem acum că virusul a fost dat mai departe şi altora. 

La momentul actual, 71% din populaţia Norvegia este complet vaccinată. 

Guvernul britanic le cere cetăţenilor restrângerea petrecerilor de sărbători 

 

Guvernul condus de Boris Johnson le cere britanicilor să nu facă petreceri mai mari de 4-5 persoane sau chiar să nu le facă deloc. Iar subsecretarul de stat pentru Ştiinţă, George Freeman, a anunţat deja că a anulat petrecerea de Crăciun a departamentului său şi că a trecut la "a ciocni pahare pe Zoom. Nu va fi cea mai tare petrecere din lume, e drept!". 

SUA cere test negativ la intrarea în ţară tuturor 

 

Statele Unite vor cere de la 'începutul săptămânii viitoare' tuturor călătorilor străini care intră pe teritoriul american să prezinte un test negativ la coronavirus realizat cu 24 de ore înaintea îmbarcării, în plus faţă de a fi vaccinaţi, a anunţat joi Casa Albă, transmite AFP.

Administraţia Biden a prezentat un plan de măsuri menite să impulsioneze vaccinarea şi să răspundă propagării coronavirusului în timpul iernii, cu atât mai mult cu cât miercuri a fost detectat în SUA un prim caz de infectare cu noua variantă Omicron. Documentul nu conţine totuşi niciun anunţ spectaculos şi, mai ales, nicio nouă măsură de natură constrângătoare pentru americani, adminstraţia mizând mai mult pe întărirea dispoziţiilor deja existente.

Un înalt responsabil de la Casa Albă a precizat că deocamdată nu este vorba despre impunerea vreunei carantine, o informaţie care circula în presă. VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel