Taifunul Lekima. Peste 12,8 milioane de persoane, afectate

Circa 12,88 milioane de persoane din nouă provincii din China au fost afectate de trecerea taifunului Lekima începând de marţi de la ora 16:00, a declarat Ministerul pentru situaţii de urgenţă, citat de Xinhua.

Aproximativ 2 milioane de persoane din provinciile Zhejiang, Jiangsu, Shandong, Anhui, Fujian, Hebei, Liaoning şi Jilin, precum şi oraşul Shanghai, au fost relocate, a declarat Ministerul citat.

Circa 13.000 de case s-au prăbuşit şi aproximativ 119.000 au fost avariate. De asemenea, taifunul a distrus 996.000 de hectare de culturi.

Taifunul Lekima a atins pentru prima dată uscatul sâmbătă în jurul orei 1:45 în oraşul Wenling din provincia estică Zhejiang şi a doua oară duminică, la ora 20:50, pe coasta oraşului Qingdao din provincia Shandong.

Al nouălea şi cel mai puternic taifun din acest an, Lekima a lăsat în urma sa 48 de morţi şi 21 de dispăruţi în provinciile Zhejiang, Shandong şi Anhui.

Zhejiang a fost provincia cea mai puternic afectată, în condiţiile în care taifunul a atins prima dată uscatul în aceasta, lăsând în urma sa 39 de morţi şi nouă dispăruţi.

Autorităţile au făcut eforturi dramatice de căutare a celor dispăruţi şi de oferire a asistenţei umanitare, la care au participat pompieri, soldaţi, poliţişti şi angajaţi ai agenţiilor guvernamentale.

Luni, autorităţile a alocat 300 de milioane de yuani (42,66 milioane de dolari americani) pentru provinciile afectate Zhejiang, Shandong şi Jiangsu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel