Pesta porcină, fonduri europene. Rovana Plumb: Ne preocupă

Denisa Zamfir / 30 aug 2018 / 21:27
pesta porcina
pesta porcina

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, susține că nu are cunoştinţă despre faptul că cei de la Comisia Europeană (CE) ar fi cerut încă de acum doi ani o situaţie privind pesta porcină din ţara noastră şi că s-ar fi oferit fonduri europene pentru rezolvarea respectivei probleme.

"Nu am cunoştinţă de aşa ceva. Ministerul Fondurilor Europene gestionează doar politica de coeziune, tot ce înseamnă politica agricolă comună (...). La nivel de guvern nu a existat o astfel de informaţie, conform căreia ar fi cerut Comisia Europeană. Cred că toate aceste detalii trebuie să vi le dea domnul ministru Daea. Tot ce pot să vă spun este că despre pesta porcină, care este o preocupare permanentă a specialiştilor în domeniu, nu numai din România, dar şi din Uniunea Europeană şi nu numai, s-a discutat în şedinţa de guvern de săptămâna aceasta, s-a discutat în şedinţa de guvern de acum o săptămână şi ne preocupă soluţionarea acestui subiect", a afirmat Rovana Plumb, întrebată fiind de jurnalişti despre acest subiect.

Preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, a deschis joi, în staţiunea Mamaia, Şcoala de vară a formaţiunii politice.

Vezi și: Pestă porcină. Maria Grapini a interpelat CE