Pesta porcină. Sorin Mareș: Populația, dezinformată cu ipoteze alarmante

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Sorin Roşu Mareş, a declarat vineri, că o mare parte a populaţiei este dezinformată în privinţa pestei porcine africane prin talkshow-uri, unde se emit 'ipoteze alarmante'.

'Eu spun că mulţi sunt dezinformaţi, în acest moment, prin ceea ce se transmite de anumite persoane, în anumite talkshow-uri şi aşa mai departe. Adică, că nu se iau măsurile corespunzătoare, că această boală este indusă, că vrem să lichidăm toţi porcii din ţara asta. Sunt ipoteze alarmante şi care nu fac altceva decât să inducă panica în populaţie, ceea ce nu este în momentul de faţă un lucru bun, pentru că, în momentul în care este declarat focar, se lichidează acel focar, aceasta este prima măsură', a spus Roşu Mareş.

Potrivit secretarului de stat, la această dată au fost sacrificaţi aproximativ 128.000 de porci, din totalul de 4,5 milioane de capete existente la nivel naţional în ferme şi gospodării, iar numărul localităţilor afectate este de 159, care reprezintă mai puţin de 7% din totalul localităţilor din judeţele în care au fost semnalate cazuri de pestă porcină africană (PPA). Sorin Roşu Mareş a dat asigurări că informarea populaţiei în privinţa PPA s-a făcut corespunzător. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel