Pesta porcină. Sorin Mareș: Populația, dezinformată cu ipoteze alarmante

Bogdan Cotigă / 31 aug 2018 / 13:30 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Sorin Roşu Mareş, a declarat vineri, că o mare parte a populaţiei este dezinformată în privinţa pestei porcine africane prin talkshow-uri, unde se emit 'ipoteze alarmante'.

'Eu spun că mulţi sunt dezinformaţi, în acest moment, prin ceea ce se transmite de anumite persoane, în anumite talkshow-uri şi aşa mai departe. Adică, că nu se iau măsurile corespunzătoare, că această boală este indusă, că vrem să lichidăm toţi porcii din ţara asta. Sunt ipoteze alarmante şi care nu fac altceva decât să inducă panica în populaţie, ceea ce nu este în momentul de faţă un lucru bun, pentru că, în momentul în care este declarat focar, se lichidează acel focar, aceasta este prima măsură', a spus Roşu Mareş.

Potrivit secretarului de stat, la această dată au fost sacrificaţi aproximativ 128.000 de porci, din totalul de 4,5 milioane de capete existente la nivel naţional în ferme şi gospodării, iar numărul localităţilor afectate este de 159, care reprezintă mai puţin de 7% din totalul localităţilor din judeţele în care au fost semnalate cazuri de pestă porcină africană (PPA). Sorin Roşu Mareş a dat asigurări că informarea populaţiei în privinţa PPA s-a făcut corespunzător. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26