Pesta porcină. Carnea de porc, mai scumpă. Ce preț va avea

carne porc
carne porc

Preţul cărnii de porc ar putea creşte, la iarnă, cu aproximativ 30% din cauza problemelor cauzate de pesta porcină africană, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentantul Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, Florin Puşcaş.

Florin Puşcaş lucrează în cadrul compartimentului de implementare a politicilor şi strategiilor în agricultură şi spune că, potrivit unor surse din piaţă, carnea de porc se va scumpi substanţial în următoarea perioadă.

"Cam 30%, din anumite surse. Acum, kilogramul în viu este 10-12 lei. (...) În mod sigur, preţul va creşte, cel puţin cu 30%", a precizat Florin Puşcaş.

Chiar dacă în judeţul Bistriţa-Năsăud nu a fost semnalat niciun caz de pestă porcină africană (PPA), oamenii care au mai mulţi porci în gospodărie sunt îngrijoraţi şi sună la Direcţia pentru Agricultură pentru a cere sfaturi.

"Primim telefoane zilnic, de la Sângeorzu Nou, din alte părţi. De exemplu: au şase porci, opt, zece, ce fac cu ei, îi vând, îi taie? Noi i-am liniştit, oamenii trebuie să stea şi să prevină contactul cu mistreţii, cu lanurile de porumb unde eventual au intrat mistreţii, pentru că se transmite prin ştiuletele de porumb care a fost consumat şi de către mistreţ, dacă este adus acasă, şi alţi factori: insectele hematofage - căpuşe, tăuni, ţânţari, muşte -, păsările necrofage, care consumă cadavre. Este greu de urmărit, este o boală fără antivirus", a mai declarat Puşcaş.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, efectivul de suine se ridică la peste 52.000 de capete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel