Persoanele care au această GRUPĂ de SÂNGE prezintă un risc redus de infectare cu CORONAVIRUS

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Persoanele cu această grupă sanguină au riscuri mai reduse de a se infecta cu noul coronavirus şi de a fi spitalizate, arată un studiu efectuat de compania 23andMe, specializată în teste genetice, informează cotidianul Financial Times.

Datele preliminare ale studiului asupra a 750.000 de participanţi arată că persoanele cu grupa sanguină 0 prezintă o probabilitate mai redusă cu 9%-18% de a se infecta cu noul coronavirus, scrie Mediafax. Persoanele care au fost expuse virusului - inclusiv angajaţi medicali şi din serviciile de intervenţie - au prezentat şanse mai mici cu 13%-26% de a se infecta, potrivit datelor obţinute, care nu au fost încă revizuite sau publicate în jurnale ştiinţifice.

Cercetătorii companiei 23andMe au identificat o variaţie în genele AB0 care generează codificări ale grupelor sanguine şi ar explica riscurile mai reduse. Rezultatele sunt notabile şi în contextul în care boala Covid-19 a fost asociată cu formarea cheagurilor de sânge şi cu afecţiuni cardiovasculare.

În afară de cercetările efectuate de 23andMe, alte două studii au verificat variaţii în funcţie de genele AB0. Un studiu din China arată că grupa sanguină 0 prezintă un risc mai redus de infectare. Alt studiu, efectuat de Universitatea Columbia din New York, a arătat că doar persoanele cu grupa de sânge 0 pozitivă au şanse mai reduse de infectare cu noul coronavirus. Studiul realizat de 23andMe nu a depistat nicio diferenţă privind probabilitatea de infectare între grupele 0 pozitivă şi 0 negativă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel