EXCLUSIV  PERICOL în noul an școlar. Rafila atrage atenția: ”EI sunt COPIII la RISC!” Mare ATENȚIE

Profesorul Alexandru Rafila a explicat ce discuții sunt la nivelul OMS cu privire la începerea anului școlar, dar și care sunt riscurile și pentru cine. 

”Pericolul cel mare este pentru bunici. (...) Trebuie să protejăm persoanele vârstnice, exact asta a fost discuția la nivelul biroului regional OMS. Copiii nu sunt afectați de această boală decât în extrem de mică măsură, fac forme ușoare sau asimptomatice, doar 0,1% dintre copii necesită spitalizare, dar trebuie protejate categoriile care ar putea să ia boala de la copii.” a explicat prof. dr. Alexandru Rafila. 

Totuși, sunt și copii la risc. ”Există o categorie de copii, cei care au anumite afecțiuni cronice, imunodeprimați de exemplu, unde riscul infecției este serios” a atras atenția Alexandru Rafila. 

La risc sunt și copiii supraponderali. Deși părinții poate ar încerca să-i protejeze de virus, ținându-i la domiciliu, Alexandru Rafila atrage atenția că în cazul copiilor supraponderali nu le poate recomanda să facă școala online. ”Vor ajunge OBEZI, din cauza lipsei de activitate fizică. Chiar și deplasarea până la școală este activitate fizică și trebuie încurajată.” este de părere Alexandru Rafila. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel