Pedeapsa cu moartea în România. Mircea Badea: Această măsură este un lux

Mircea Badea a spus ce opinie are despre pedeapsa cu moartea după ce acest lucru s-a vehiculat în contextul faptelor groaznice făcute de Gheorghe Dincă la Caracal.

Realizatorul emisiunii ”În gura presei” a spus că pedeapsa cu moartea este un lux. De ce? Pentru că trebuie să fii foarte sigur că justiția ta nu dă rateuri. Nu poți condamna un om la moarte, iar apoi să-ți dai seama că ai greșit.

"Pedeapsa cu moartea este un lux. (...) Nu poți face parte din Uniunea Europeană dacă ai pedeapsa cu moartea. Sunt puține locuri din lumea civilizată unde se mai aplică pedeapsa cu moartea, unul dintre ele fiind statul Texas din SUA. De ce zic că pedeapsa cu moartea este un lux? Pentru că trebuie să fii foarte sigur de justiția ta. Adică rata de greșeală să fie cât mai aproape de 0.

Vi se pare că noi, în România, avem un sistem de justiție ale cărui rateuri sunt spre 0? În momentul în care spui că trebuie înăsprite pedepsele înseamnă că ai mare încredere în justiție. Eu nu am deloc. O astfel de măsură se ia cu cap, se face un studiu de impact. Ați văzut vreun studiu în România? Societatea e preocupată cu shaorma și manele, după care se vaită și este o victimă”, a zis Mircea Badea la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel