PDL contestă la CCR numirea membrilor CNA

cna dece
cna dece

Curtea Constituțională a României (CCR) a primit o contestație din partea a 53 de deputați ai Partidului Democrat Liberal (PDL), cu privire la neconstituționalitatea prevederilor Hotărârii Parlamentului nr. 44 din 30 octombrie privind numirea unor membri ai Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).

Sesizarea va fi dezbătută de către CCR pe 12 decembrie, iar Curtea a cerut punctele de vedere ale președinților Camerei Deputaților și Senatului până la data de șapte decembrie. Democrat-liberalii au luat această inițiativă considerând că decizia este "neconformă" cu dispozițiile art.1, alin (3) și (5) din Constituție, scrie realitatea.net. ”Documentele pe care le anexăm demonstrează că în numirea unor membri ai CNA nu au fost respectate hotărârile prevăzute <> de dispozițiile art. 11 din Legea audiovizualului 504/2002. Adresăm CCR solicitarea ca, prin decizia ce o va lua, să stabilească încetarea efectelor juridice ale Hotărârii Parlamentului 44/2012 privind numirea unor membri ai CNA”, se arată în sesizarea trimisă de PDL către forul judiciar suprem al României.

Mandatele a șase dintre cei 11 membri ai CNA expiră pe 19 decembrie, astfel că în comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au fost avizați noi membri. Propunerile Partidului Democrat Liberal nu au fost nici audiate în comisii și nici votate în plen, prin urmare, această formațiune politică nu are reprezentanți în Consiliul Național al Audiovizualului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel