Consilul Național al PC alege vicepreședinții și decide pe cine susțin conservatorii la prezidențiale

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a anunțat că, vineri, Consiliul Naţional al formațiunii se reuneşte la Palatul Parlamentului, pentru a alege vicepreşedinţii și pentru a decide pe cine vor susține conservatorii la prezidenţiale.

„O întrunire a PC într-unul dintre cele mai importante foruri, respectiv Consiliul Naţional, va avea loc vineri, la Palatul Parlamentului, începând cu ora 11:00. Pe agendă se regăsesc temele politice ale zilei, parcursul partidului pentru următoarea perioadă, obiectivele propuse. Avem un mandat de la Congres să alegem vicepreşedinţii pe regiuni şi pe departamente. Practic, Consiliul Naţional de vineri are o componentă politică şi una organizatorică”, a declarat Bogdan Ciucă, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Ponta, după reuniunea de la Orăștie: Candidez la prezidențiale dacă mă sprijină colegii

Pentru funcţiile de vicepreşedinte vor candida Răzvan Cotovelea - ministrul Societăţii Informaţionale, Codrin Scutaru - fost şef de campanie al PC la europarlamentare şi secretar de stat în Ministerul Muncii, Maria Grapini - europarlamentar, Laurenţiu Rebega şi Bogdan Ciucă - preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

Prezidențiabil propriu sau susținere pentru cel al PSD?

Cu privire la candidatul pentru alegerile prezidenţiale, Bogdan Ciucă a transmis că PC va susţine „un candidat al Alianţei propus de PSD”, dar a subliniat că „va conta şi cine va fi acel candidat”.

„În toamnă, fiind alegeri, evident vom aborda şi tema referitoare la candidatul la Preşedinţie. Ultima decizie pe care am luat-o referitor la această temă în congresul PC şi ulterior în USL a fost legat de candidatul USL de atunci. Acum, practic, lucrurile sunt diferite faţă de ultima întâlnire pe care am avut-o. Vom discuta pe cine am susţine în cazul unui candidat comun al actualei Alianţe, dacă vom avea un candidat propriu sau dacă va fi candidatul PSD. Se va discuta dacă se ajunge la această concluzie. Vom susţine un candidat al Alianţei propus de PSD, dar evident contează şi cine va fi acel candidat”, a continuat purtătorul de cuvânt al PC.

Vezi și: Chirieac: Ce urmează după ce Ponta a acceptat candidatura la prezidențiale

Bogdan Ciucă a precizat că la Consiliul Național vor participa peste 800 de membri şi simpatizanţi PC, din care drept de vot vor avea aproximativ 500.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel