Pavel Abraham, explicații, după ce a revoltat Internetul

Generalul Pavel Abraham a revoltat internauții după ce a afirmat, la România TV, că ”organele statului pot folosi, în mod democratic, inclusiv muniție reală împotriva manifestanților”.

Avocatul a explicat, luni seară, la Antena 3, în emisiunea ”La Ordinea Zilei”, că există o lege din 1991, unde este menționată o intervenție gradată. El îi invită pe ”cei de pe Internet” să se uite și să vadă. 

”Să fie clar, nu trebuie să ne obișnuim cu manifestațiile, chiar dacă sunt pașnice, dacă nu sunt autorizate. În democrație, dreptul tău încetează unde intervine dreptul meu. Dacă mă duc pe stradă, eu am voie, la orice oră, să circul prin Piața Universității. Autoritatea legitimă spune că acolo trebuie să se oprească demonstrația. Ei au prins curaj și foarte bine. Suntem într-o situație atipică. Pentru că opoziția e foarte slabă în Parlament, am văzut că a coborât în stradă. Vocea străzii trebuie să îmbrace formele legale. Să ceară autorizații, să fie informată opinia publică. Domnul președinte și-a asumat un mare risc.” a precizat Pavel Abraham. Avocatul a precizat că în condițiile în care a fost rănit un jandarm la primele manifestații masive, vorbim despre manifestații violente și participarea președintelui ”îmbracă forma de înaltă trădare, pentru că așa spune articolul 398 din Codul Penal. Pentru ceilalți reprezintă o acțiune contra securității statului român.”

Pavel Abraham ridică semne de întrebare: ”Cine a cheltuit banii pentru acea pancartă cu care mergeau în față? Pentru celelalte pancarte? Se pot verifica. Organele de informații au obligația să vadă dacă se adună oameni”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel