EXCLUSIV  Parteneriat civil. Crin Antonescu, precizare-importantă. Primele declarații

Bogdan Cotigă / 10 oct 2018 / 11:22 Salveaza PDF Comentarii
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Liberalul Crin Antonescu a vorbit, pentru DC News, despre legea parteneriatului civil și drepturile care decurg din aceasta.

Crin Antonescu a declarat, pentru DC News, că este de acord cu o lege a parteneriatului civil și cu drepturile care decurg din aceasta, însă adopția unui copil ar trebui să se facă doar de către persoanele căsătorite. A explicat că deși nu a aprofundat proiectul de lege prezent, este de principiu de acord cu o lege care să reglementeze această chestiune.

"Nu cunosc proiectul de lege, dar în principiu sunt de acord, este normal să existe o astfel de lege. Punctual, despre adopție, cred că legea ar trebui să permită acest lucru doar în situația în care părinții sunt căsătoriți. Dacă avem un parteneriat civil între doi homosexuali, nu cred că ar trebui să aibă dreptul să adopte copii. Nu am însă nimic împotriva drepturilor celelalte în cadrul unui parteneriat civil. Sunt niște opțiuni. Dacă însă intri într-un parteneriat civil trebuie să înțelegi că renunți la a avea copii. Totodată, cred că este bine să se reglementeze chestiunea aceasta", ne-a spus Crin Antonescu. 

"Nu am cum să fiu împotriva homosexualilor" 

Liberalul a adăugat că nu poate fi un homofob în condițiile în care este fanul unui mare cântăreț care este homosexual declarat.

"Nici nu am cum să fiu împotriva homosexualilor. Sunt un mare mare fan al lui Elton John. El are și copii adoptați. El are unul prin inseminare artificială, partenerul lui unul", a adăugat politicianul.  

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28