EXCLUSIV  Parteneriat civil. Bănescu (BOR), despre ”pericolele din spatele legii”

Bogdan Cotigă / 10 oct 2018 / 12:55 Salveaza PDF Comentarii
Vasile-Bănescu
Descriere foto: Vasile-Bănescu

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru DC News că nu este de acord cu o lege a parteneriatului civil chiar dacă aceasta ar viza doar cuplurile heterosexuale. 

"Patriarhia Romană, în consonanță cu celelalte Biserici ortodoxe surori, dezaprobă ferm promovarea ideii secularizante de parteneriat civil, precum și legiferarea acestuia, întrucât reprezintă o inutilă suprapunere cu perfect valida instituție a căsătoriei, o subminare a asumării responsabilității integrale a celor doi soți (bărbat și femeie)", a spus Vasile Bănescu pentru DC News. 

"Încurajează concubinajul"

Bănescu susține că această lege ar încuraja concubinajul și ar deresponsabiliza partenerii. "Parteneriatul civil nu ar face decât să încurajeze și să legalizeze concubinajul, să-i deresponsabilizeze pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului și să deservească, așadar, interesul major al acestuia. Cadrul legal care protejează în mod optim „creșterea, educația și instruirea copiilor” este doar familia întemeiată pe căsătorie (art. 48, al. 1 din Constituția României)", a mai spus acesta.

"Este un surogat al căsătoriei"

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române este de părere că parteneriatul civil induce o comoditate morală a partenerilor.

"Dacă parteneriatul civil oferă aceleași drepturi și îndatoriri ca instituția căsătoriei (cum se clamează), de ce să dublăm această total respectabilă instituție cu alta care se dorește a fi identică? Din punct de vedere moral, parteneriatul civil este un surogat al Căsătoriei și un element destructurant al esențialei ordini spirituale din societate, întrucât induce inevitabil ideea unei comodități morale, suspiciunea apriorică față de rezistența în timp legăturii conjugale (care ar putea fi întreruptă mai ușor evitând un divorț), precum și relativizarea asumării integrale a responsabilității și fidelității prezente în angajamentul luat de cei care aleg căsătoria sau, într-un registru mai înalt, binecuvântarea acesteia în Taina Sfintei Cununii", a adăugat Bănescu pentru DC News.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27