Parkinson: Semne că sunt probabilități mari să faci boala. Apar și cu 20 ani înainte de diagnostic

femeie
femeie

Boala Parkinson este o boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Pacienții care suferă de această maladie prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile și instabilitate posturală.

Te miști foarte mult în timpul somnului sau ți-ai pierdut simțul olfactiv? Cele mai recente descoperiri despre boala Parkinson indică faptul ca acestea pot fi unele dintre primele semne ale schimbărilor în creier care ar anunța că o persoană are un risc ridicat de a suferi de maladie.

Când vorbim despre Parkinson, imaginea care ne vine în minte este aceea a unei persoane în vârstă care tremură și are probleme cu mișcarea.

Cercetările efectuate în ultimii 15 ani au arătat care sunt cele mai comune semne care ar putea anunța că o persoană are mai multe șanse de a suferi de boala Parkinsin:

1. Pierderea simțului olfactiv

Mulți oameni diagnosticați cu Parkinson au avut probleme cu pierderea simțului olfactiv cu multă vreme înainte de a se confrunta cu boala. De precizat că majoritatea pacienților nu percep că simțul olfactiv s-a înrăutățit, dar după ce au fost testați s-a constatat că în 90% din cazuri această funcție s-a deteriorat, scrie BBC Mundo.

2. Calitatea somnului, deteriorată

Schimbările din timpul somn, cum ar fi tulburările comportamentului din somnul REM, faza somnului în care se produc cele mai numeroase și cele mai intense vise. Oamenii care vorbesc în timp ce visează sau fac mișcări violente deși după aceea, de obicei, nu își amintesc nimic au șanse mari să se confrunte cu Parkinson.

3. Probleme digestive

Problemele digestive reprezintă o dificultate suplimentară pentru persoanele care suferă de Parkinson. Constipația este unul dintre primele semnele bolii: ar putea apărea cu 20 ani înainte de diagnostic.

4. Anxietate și depresie

Episoadele de anxietate sau depresie reprezintă unele dintre principalele simptome manifestate de persoanele cu Parkinson. Simptomele depresive sunt cauzate de schimbărilor din activitatea chimică a creierului care ar putea apărea cu până la 10 ani înainte de diagnostic.

Precizăm că aceste modificări pot apărea din mai multe motive. În plus, dacă toate simptomele descrise mai sus sunt experimentate de o persoană nu înseamnă că va dezvolta neapărat Parkinson, scrie BBC Mundo. Dar studiile elaborate până în prezent arată că pacienții bolii au manifestat toate sau unele dintre aceste simptome.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel