Parfumul, inamicul unui sistem hormonal echilibrat

Pexels
Pexels

Parfumurile pot completa o ținută sau pot dezechilibra un sistem hormonal sănătos, din cauza compușilor chimici.

Mirosul plăcut al unei flori sau al unui fruct bine copt este plăcut și poate intoxica simțurile în cele mai frumoase moduri. Parfumul a fost un produs cosmetic care a făcut parte din rutina de înfrumusețare pentru mii de ani, însă în prezent a devenit și un element dăunător pentru sistemul hormonal, în special cel al femeilor. Nu puține persoane au acuzat dureri de cap, amețeli sau greață după ce au purtat un anumit parfum, scrie Atlas of Drug and Nutrition

Aplicând pe piele lichidul parfumului, nu luăm cu noi doar miresmele plăcute, ci și un cocktail de soluții chimice periculoase care pun în pericol echilibrul sistemului hormonal. 

Ftalații, inamicii principali

Un studiu a demonstrat faptul că 70% din parfumurile testate conțineau ftalați, care sunt cunoscuți pentru perturbările pe care le produc în sistemul hormonal. Odată absorbit parfumul în piele, compușii chimici reușesc să oprească procesele hormonale ori să mimeze blocarea acestora. În fiecare dintre cazuri hormonii care sunt responsabili de o mulțime de sisteme esențiale ale corpului, prin întreruperea lor, pot afecta buna funcționare a organismului. 

Afecțiuni accentuate de parfum

Printre afecțiunile la care compușii chimici din parfumuri contribuie negativ se numără infertilitatea, problemele metabolice, diabet, cancer de sân sau obezitate. Ftalații, dacă sunt prezenți într-un produs, nu vor fi niciodată expuși pe eticheta de ingrediente, întrucât rețeta unui parfum este considerată un „secret comercial”, astfel producătorii nu sunt obligați să o dezvăluie, cu toate acestea, există obligația de a adăuga pe etichetă elementul „Fragrance” sau „Parfum”. Aceste cuvinte ar trebui să tragă un semnal de alarmă dacă se află pe eticheta unui produs, în spatele lor ascunzându-se substanțe potențial periculoase. 

Alternative există, nimeni nu este condamnat la o viață cu miros monoton. Există companii care au ales să producă parfumuri naturale, cu uleiuri esențiale și ingrediente botanice. De asemenea, uleiurile esențiale parfumate pot fi o alternativă ușoară pentru a avea un miros plăcut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel