Ambasadoarea Israelului la Bucureşti, Tamar Samash, a participat miercuri la inaugurarea Parcului Trandafirilor - Rishon LeZion, numele oraşului israelian cu care Braşovul este înfrăţit de 20 de ani.
Numele oraşului Rishon LeZion a fost adăugat printr-o hotărâre de consiliu local, adoptată în luna mai.
Participarea doamnei ambasador la inaugurarea parcului s-a făcut pentru a puncta hotărârea de consiliu local din luna mai 2018 privind completarea titulaturii acestuia. Cu oraşul Rishon LeZion suntem înfrăţiţi de 20 de ani, avem schimburi de delegaţii oficiale, iar în această vară mai mulţi cetăţeni ai acestui oraş au fost în vizită la Primăria Braşov. O alee din oraşul Rishon LeZion este numită 'Braşov' iar la intrarea în primăria acestui oraş a fost pusă stema Braşovului. Relaţiile dintre cele două oraşe sunt foarte bune şi sperăm să continuăm la fel, a declarat primarul George Scripcaru.
După inaugurare, Tamar Samash a asistat la un scurt moment artistic susţinut de elevi din şcolile cartierului Răcădău, unde se află parcul, dar şi de la Liceul de Muzică şi Liceul de Artă Braşov.
Discursul ambasadoareai Israelului
De asemenea, ambasadoarea Israelului a susţinut un scurt discurs în cadrul şedinţei Consiliului Local, mulţumind pentru primirea făcută şi pentru căldura şi prietenia oamenilor.
Sunt foarte emoţionată şi bucuroasă să mă aflu aici, cu voi. O adevărată plăcere să mă aflu în Braşov. Este frig afară, dar este foarte cald în prezenţa dumneavoastră. Oamenii din Braşov sunt foarte prietenoşi şi mă simt ca acasă în Braşov. Am avut plăcerea să particip la inaugurarea Parcului Trandafirilor - Rishon LeZion şi să transmit urările voastre de bine către locuitorii oraşului Rishon LeZion, unde am şi eu familia. Am fost acum câteva săptămâni la Festivalul Cerbul de Aur, dar vin foarte des la Braşov, pentru că îmi place oraşul. Am vorbit în această dimineaţă cu domnul primar despre posibilitatea de a realiza investiţii, despre programe culturale şi din domeniul universitar, dar şi despre cooperarea dintre Braşov şi Israel. Îmi doresc foarte mult dezvoltarea unei relaţii bilaterale de succes şi cred că acest lucru se va realiza cu siguranţă, a subliniat Tamar Samash.
Unul dintre consilierii locali, Arnold Ungureanu, a propus ca ambasadoarea să devină cetăţean de onoare al Braşovului, pentru că s-a implicat activ în întărirea relaţiilor dintre cele două ţări.
De asemenea, primarul George Scripcaru le-a propus reprezentanţilor comunităţii evreieşti din Braşov prezenţi la şedinţa Consiliului Local ca a doua sinagogă din oraş, aflată pe strada Castelului, într-o stare avansată de degradare şi nefuncţională în prezent, să fie reabilitată cu fonduri atât de la bugetul local, cât şi de la comunitatea evreiască din Braşov, dar şi cu ajutorul Ambasadei Israelului la Bucureşti, pentru ca apoi să fie introdusă într-un circuit turistic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News