Urmărește emisiunea live


Paralizia în somn: Cauze, simptome, prevenție. Atenție! Poate fi semnul mai multor BOLI

Paralizie în somn: Cauze, simptome, prevenție. Atenție! Poate fi semnul mai multor BOLI / Foto: Pixabay
Paralizie în somn: Cauze, simptome, prevenție. Atenție! Poate fi semnul mai multor BOLI / Foto: Pixabay

În articol găsești tot ceea ce trebuie să știi despre aparalizia în somn.

Paralizia în somn apare atunci când conștiința unei persoane este trează, dar corpul său este încă într-o stare de somn paralizat.

În timpul paraliziei în somn, simțurile și conștientizarea unei persoane sunt active, dar corpul nu se poate mișca. Se întâmplă exact când o persoană adoarme sau se trezește și este rezultatul desincronizării corpului și minții, scrie medicalnewstoday. În timpul paraliziei în somn o persoană poate prezenta halucinații auditive și vizuale, care pot provoca o suferință semnificativă. În acest articol, detaliem cauzele și simptomele paraliziei în somn și ce poate face o persoană pentru a reduce riscul de a o experimenta.

Cauzele paraliziei în somn

Conștiința persoanei este trează, dar corpul său rămâne în starea de somn paralizat. Corpul alternează între mișcarea rapidă a ochilor (REM) și mișcarea lentă a ochilor (NREM). Un ciclu REM-NREM durează aproximativ 90 de minute, iar cea mai mare parte a timpului petrecut dormind este în NREM. În timpul NREM, corpul se relaxează. În timpul REM, ochii se mișcă rapid, dar corpul este relaxat. Visele apar în acest moment.

Zonele creierului care detectează amenințările sunt într-o stare crescută și excesiv de sensibile. Factorii care pot crește riscul de paralizie a somnului includ Sursa de încredere: narcolepsie, modele neregulate de somn, din cauza muncii în schimburi, antecedente familiale de paralizie în somn.

Simptomele paraliziei în somn

Paralizia în somn poate fi un simptom al problemelor medicale, inclusiv: depresie, migrene, apnee obstructivă de somn, hipertensiune, tulburări de anxietate.

Simptomul de bază al paraliziei în somn este incapacitatea de a mișca corpul atunci când adormi sau te trezești. Cu toate acestea, în timpul acestor episoade, oamenii pot prezenta alte simptome, inclusiv: nu pot vorbi în timpul episodului, au halucinații, senzație de presiune asupra pieptului, au dificultăți de respirație, transpiraţie, dureri de cap și dureri musculare.

Tratament și prevenție


Nu există un tratament specific pentru paralizia în somn, dar gestionarea stresului, menținerea unui program regulat de somn și respectarea obiceiurilor bune de somn pot reduce probabilitatea de paralizie a somnului. Strategiile pentru îmbunătățirea igienei somnului includ: să îți asiguri 6-8 ore de somn pe noapte, să menții constantă a orei de culcare și a trezirii, să ai un dormitor întunecat și temperat, să reduci expunerea la lumină seara și utilizarea luminilor de noapte pentru excursii la baie pe timp de noapte, să nu mănânci o masă grea de seară sau să mănânci în ultimele de 2 ore înainte de la culcare, să de abții seara de la alcool sau de la produse cu cofeină, să faci sport zilnic, dar nu în ultimele 2 ore înainte de la culcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel