EXCLUSIV  Paradox cu pensiile speciale. Pilotul Cezar Osiceanu: Culmea, ei au dat legea!

Pilotul Cezar Osiceanu a evidenţiat un paradox în ceea ce priveşte pensiile speciale, arătând cine a susţinut, iniţial, acordarea de pensii de serviciu către personalul aeronautic civil profesionist.

"Legea pensiilor de serviciu pentru personalul aeronautic civil profesionist se numeşte Legea 223. Această a fost prima lege din România dată ca şi pensie de serviciu tocmai pentru că a avut o serie de caractere reparatorii, de recunoaştere a unei profesii speciale, şi mai ales caracterul de contributivitate aproape dublă pe care-l are această meserie, în raport cu celelalte meserii din România.

Personalul aeronautic civil profesionist din România este singura categorie profesională care plăteşte un CAS dublu faţă de celelalte, 32,5% CAS, faţă de 22% cât au ceilalţi. Problema a fost impusă pentru că se susţinea că noi, piloţii, la 50 de ani, avem posibilitatea de a ieşi la pensie ca urmare a unui efort îndelungat. Legea respectivă, culmea, a fost susţinută, propusă şi introdusă pe ordinea de zi de către PNL. Adică partidul care a dat-o, astăzi a şi luat-o", a declarat, într-un interviu acordat DC News, pilotul Cezar Osiceanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel