Papa Francisc, anunț care a șocat Biserica Catolică

Papa Francis a făcut, joi, un anunț cu privire la revoluționarea Bisericii Catolice. Suveranul pontif face un pas către egalitatea dintre femei și bărbați.

Papa Francisc a afirmat că va crea o comisie care să analizeze posibilitatea ca și femeile să poată deveni diaconi în Biserica Catolică, având astfel dreptul - deținut exclusiv de bărbați în prezent - de a sluji la anumite evenimente, cum ar fi botezul și căsătoria.

"Cred că da, ar fi bine pentru Biserică să clarifice această problemă. Sunt de acord. Voi acționa pentru a se face ceva în acest sens", a afirmat Jorge Bergoglio, în cursul unei audiențe acordate unui grup de 900 de călugărițe din Uniunea Internațională a Starețelor. Papa Francisc a mai spus că a vorbit cu un "profesor înțelept" despre femeile diacon "din primele secole ale Bisericii, dar nu știe ce rol jucau cu adevărat". Suveranul pontif a acceptat propunerea făcută de călugăriță în legătură cu înființarea unei comisii care să studieze dacă este bine ca și femeile să poată fi diaconi. 

Papa Francisc și-a exprimat de mai multe ori dorința de a îndrepta inegalitatea flagrantă dintre bărbați și femei în cadrul Bisericii Catolice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel