Papa Francisc, anunț care a șocat Biserica Catolică

DCNews Team / 12 mai 2016 / 22:02

Papa Francis a făcut, joi, un anunț cu privire la revoluționarea Bisericii Catolice. Suveranul pontif face un pas către egalitatea dintre femei și bărbați.

Papa Francisc a afirmat că va crea o comisie care să analizeze posibilitatea ca și femeile să poată deveni diaconi în Biserica Catolică, având astfel dreptul - deținut exclusiv de bărbați în prezent - de a sluji la anumite evenimente, cum ar fi botezul și căsătoria.

"Cred că da, ar fi bine pentru Biserică să clarifice această problemă. Sunt de acord. Voi acționa pentru a se face ceva în acest sens", a afirmat Jorge Bergoglio, în cursul unei audiențe acordate unui grup de 900 de călugărițe din Uniunea Internațională a Starețelor. Papa Francisc a mai spus că a vorbit cu un "profesor înțelept" despre femeile diacon "din primele secole ale Bisericii, dar nu știe ce rol jucau cu adevărat". Suveranul pontif a acceptat propunerea făcută de călugăriță în legătură cu înființarea unei comisii care să studieze dacă este bine ca și femeile să poată fi diaconi. 

Papa Francisc și-a exprimat de mai multe ori dorința de a îndrepta inegalitatea flagrantă dintre bărbați și femei în cadrul Bisericii Catolice.