Ministrul Culturii, o nou gafă! Vaticanul îl contrazice

Papa Francisc îşi doreşte să efectueze o vizită în România care să ajute la "unitatea tuturor românilor" indiferent de religie, a anunţat nunţiul apostolic (ambasadorul Vaticanului) din ţara noastră, Miguel Maury Buendia.  Anunțul acestuia intră în contradicție cu declarația ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu.

Ministrul culturii, Vlad Alexandrescu, a declarat în luna martie că scandalul "Chatedral Plaza" reprezintă un obstacol în venirea Papei în România.

"Vaticanul e interesat să fie mai prezent la Bucureşti. Nu vă ascund: "Cathedral Plaza", pe care Vaticanul o numeşte un monument al corupţiei, este un mare obstacol în venirea lui Papa Francisc la Bucureşti. Există o decizie a Înaltei Curţi de a demola acest "monument al corupţiei"", a declarat Alexandrescu pentru Ziarul Metropolis.

Declarația acestuia a venit după vizita pe care ministrul a făcut-o la Vatican, unde a fost în audiență generală la Papa Francisc.

Demnitarul a precizat că declarația din Ziarul Metropolis nu a fost făcută în contextul vizitei sale la Vatican și că nu a discutat cu Papa Francisc.

Nunțiul Apostolic: Papa își dorește să viziteze România

"În urmă cu mai puţin de o lună am vorbit cu papa. Ştiind că a fost invitat, l-am întrebat despre o posibilă vizită aici. Mi-a spus: Aş vrea să vin. Sper ca lucrurile să decurgă bine, iar vizita mea să ajute la unitatea tuturor românilor. De aceea sper că această vizită va fi posibilă. Eu, ca ambasador al papei, voi face tot posibilul şi voi lucra cu autorităţile, cu Biserica Ortodoxă, cu Biserica Catolică, pentru ca această vizită să aibă loc", a declarat Nunţiul Apostolic.

Invitaţia de a venit în România i-a fost adresată papei în urmă cu aproape un an de preşedintele Klaus Iohannis, în timpul vizitei pe care a efectuat-o la Vatican. Prima vizită oficială a unui papă într-o într-o ţară cu populaţie majoritar creştin-ortodoxă a fost realizată de Ioan Paul al II-a, care a venit în România, în anul 1999.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel