A fost panică în platoul Chefi la Cuțite.
Miercuri seara, pe 1 Decembrie, a fost desemnat câștigătorul ediției speciale Chefi la Cuțite.
Ziua a început în forță cu o probă de avantaj în care s-au întrecut chiar chefii. Apoi, prima probă de gătit a adus în farfuriile echipelor aperitive românești și un desert pe bază de ciocolată. Degustarea a fost făcută de către Nea Marin și familia lui. Banda a mers și surpriza a fost uriașă, fiindcă toate voturile au mers către echipa galbenă.
În finala bătăliei au intrat cei patru concurenți ai lui Florin Dumitrescu: Shift, Patrizia Paglieri, Elwira Petre și Cosmin Natanticu. Fiecare și-a putut alege un ajutor din celelalte echipe și cronometrul a pornit. Fiecare finalist a încercat să dea totul pentru a-i impresiona pe chefii Florin Dumitrescu, pe Cătălin Scărlătescu și pe Sorin Bontea cu un signature dish.
La final, Gina Pistol a ridicat cloșul venit pe bandă și a dezvăluit că farfuria de aur merge la Patrizia Paglieri, fostă concurentă în sezonul 4 Asia Express.
Vă reamintim că în urma câștigului echipei galbene, adică echipa chef-ului Florin Dumitrescu, chef Sorin Bontea și chef Cătălin Scărlătescu au fost puși să se tatueze cu fața lui Dumitrescu.
Lorelei a primit de la chef Cătălin Scărlătescu cele mai ”grele” sarcini în ultima zi a competiției.
Ea a trebuit să pună ulei în tigaie, dar cu mare grijă ca nu cumva să păteze rochia cu care a făcut senzație în bucătăria de la Chefi la Cuțite, să facă aluatul de gogoși, să scoată gogoșile din tigaie.
Cătălin Scărlătescu nu a scăpat-o nici măcar o clipă din ochi în tot acest timp, până la un moment dat, când, într-un moment de neatenție, Lorelei a atins tava ținută cu un șervețel pe foc, pentru a scoate gogoșile din tigaie.
Lucrurile au luat o întorsătură la care fosta concurentă de la Asia Express nu s-a așteptat.
Șervețelul care trebuie să absoarbă uleiul din gogoși a luat foc, iar pentru moment toată lumea a avut impresia că sunt șanse mari ca flăcările să se extindă, să cuprindă toată masa de lucru a concurentei.
"Auzi, a luat fost ăsta. Ce crezi că trebuie să fac?", l-a întrebat Lorelei pe chef Cătălin Scărlătescu, după care a luat decizia de a se duce la chiuvetă și a stins focul, acompaniată de țipetele Mariei Speranța, panicată de ce se întâmpla în platou.
Cătălin Scărlătescu a făcut haz de necaj și a afirmat că ar fi fost perfect dacă fosta concurentă de la Asia Express ar găti la fel de bine cum a stins focul.
"I-a luat foc șervețelul ăla, așa cu o nonșalanță și cu un calm debordant, s-a dus, a stins focul, de zici că a lucrat într-o viață anterioară pompier șef. M-am gândit în momentul ăla, zic, Lorelei, dacă ai și găti cum stingi focul, Doamne-Dumnezeule...", a spus Cătălin Scărlătescu.
Premiul obținut va fi donat tinerei Anita Varvara, pasionată de gastronomie și dornică să facă studii de specialitate în acest domeniu.
Înainte de a afla câștigătorul concursului, Gina Pistol le-a adus-o în platou pe Anita, tânăra care va primi premiul de la Chefi la cuțite edițiile speciale.
Tânăra are și o poveste impresionantă: "Mă numesc Anita, fac parte dintr-o familie cu șase copii, iar eu sunt cea mai tânără. De mică am fost implicată cu mama mea în bucătărie, iar la vârsta de 8 ani am învățat să fac sarmale. La vârsta de 15 - 16 ani am văzut ce înseamnă gătitul pentru un număr mai mare de persoane, practic aici mi s-a deschis apetitul pentru zona aceasta de gastronomie. Părinții mei sunt doi oameni modești, pe care îi iubesc enorm. Ei au fost cei care m-au susținut pentru a-mi face viața mai ușoară".
"Pare un copil bun, un copil care își dorește să facă ceva cu viața ei", a spus chef Cătălin Scărlătescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu