Pandemie, valul 5. Alexandru Rafila: Aș vrea să ne coordonăm și la valuri cu țările europene. Dacă luăm o decizie trebuie să se aplice tuturor

Alexandru Rafila susține că România trebuie să fie pregătită pentru valul cinci al pandemiei de coronavirus. 

Alexandru Rafila a intervnit marți seara în direct la România TV unde a vorbit despre introducerea obligativității certificatului verde, dar și despre valul 5 al pandemiei de coronavirus. 

”Cred că în următoarele câteva săptămâni problema de sănătate publică va reveni în limite normale, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fim pregătiți pentru valul 5. Trebuie să dezvoltăm policlinicile și tratamentele. Sunt antivirale noi. Cred că foarte rapid, în vreo o luna, se poate că acestea să ajungă în România. Se poate că acest lucru să se negocieze direct la nivel european, prin UE. Prețul este diferit în funcție de țară, nu știu exact în ce categorie ne-am situa noi, dar nu cred că la cel mai mic preț, din păcate. Eu aș vrea să ne coordonăm și la valuri cu țările europene, și la număr de decese, pentru că noi stăm mult mai rău. Și sper să avem un răspuns comparabil, dar trebuie să facem toți un efort. Trebuie să trecem într-o faza de solidaritate atunci când sesizăm o creștere a numărului de cazuri. Pentru testare am putea folosi centrele de vaccinare, ar putea folosi și pentru testare. Se pot organiza și centre de testare unde sunt mulți angajați, important este să meargă repede decontarea. Eu sunt absolut tulburat de faptul că acum, când suntem pe scădere, nu e nimeni afectat de 500 de decese pe zi, câte au fost. Dacă lucrăm toți împreună, avem șanse, dar dacă așteptăm rezolvarea de la un singur om sau instituție, nu se poate. Dacă luăm o decizie, trebuie să se aplice și prelaților, și profesorilor, și parlamentarilor, tuturor. A pornit de la personalul medical și s-a ajuns la vreo 40 de amendamente, de nici nu mai recunoaștem proiectul inițial. Probabil că până la sfârșitul lunii ar putea să treacă acest proiect prin procedura parlamentară”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: Este exclus ca nevaccinaţii să-şi plătească spitalizarea

Alexandru Rafila a explicat de ce introducerea obligativităţii certificatului verde la locul de muncă nu poate fi posibilă în România. De asemenea, deputatul a afirmat și că PSD nu este de acord cu propunerea PNL ca cei nevaccinaţi să îşi plătească serviciile medicale, scrie romaniatv.net. 

”Este exclusă (n.r. ca nevaccinații să își plătească serviciile medicale / introducerea obligativităţii certificatului verde la locul de muncă) şi vă spun lucrul acesta pentru că este exclus şi din punct de vedere medical, pentru că ar accentua şi mai mult problemele de prezentare în spital, tardivă, a celor care sunt infectaţi. Noi vrem să îi încurajăm să se prezinte cât mai repede, şi asta era evident o barieră”, a declarat Rafila.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel