Lider ONU, avertisment despre un atac BIOTERORIST: EFECTE DEVASTATOARE în lume

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Antonio Guerres, secretarul general ONU, lansează un avertisment ferm despre situația ce ar putea fi produsă de COVID-19. 

”Deşi pandemia de coronavirus este în primul rând o criză medicală, implicaţiile sunt mult mai ample. Observăm deja efectele negative la nivel social şi economic, în contextul în care guvernele din întreaga lume încearcă să identifice cele mai bune soluţii contra şomajului în creştere şi a scăderii economice. Pandemia prezintă şi o ameninţare semnificativă pentru pacea şi securitatea pe plan internaţional, existând posibilitatea de a conduce la amplificarea tensiunilor sociale şi a violenţelor, care ar submina semnificativ capacitatea noastră de a combate boala", a declarat Antonio Guterres la reuniunea Consiliului de Securitate ONU, conform Mediafax. 

El a mai atras atenția: "Vulnerabilităţile şi lipsa de pregătire evidenţiate de această pandemie oferă un spaţiu pentru modul în care s-ar putea derula un atac bioterorist şi ar putea intensifica riscurile în acest sens. Grupuri nonetatiste ar putea obţine acces la tulpini microbiene virulente care ar putea genera efecte devastatoare în societăţi din lume". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel