Paleologu: În politica românească câştigi mai cu seamă pe prostia adversarului

paleologu
paleologu

Secretarul executiv al PDL, Theodor Paleologu, a declarat, luni, la RFI, că, ceea ce s-a întâmplat în ultima perioada pe scena politică din România confirmă faptul că la noi ”câștigi mai cu seamă pe prostia adversarului” și a atras atenția democrat-liberalilor să nu se îmbete cu apă rece la alegerile parlamentare, întrucât obținerea unui ”scor de peste 20% este cât se poate de onorabil”.

Lansată oficial în acest weeek-end, ARD oferă o altă perspectivă ideologică, spre deosebire de celelalte alianțe ivite pe scena politică românească, consideră deputatul PDL Theodor Paleologu, în opinia căruia USL este o ”struțo-cămilă”, asemeni Convenției Democratice din anii '90.

"Ce obiectiv îşi propune orice alianţă? Acela de a combate cu eficienţă în alegeri. E vorba de a reprezenta o alternativă pe partea dreaptă, la puterea actuală. În cursul timpului, în 20 şi ceva de ani de democraţie, să-i spunem, post-comunistă, totdeauna au apărut alianţe (...). S-ar părea că asta e o formulă care în România este mereu de actualitate. E o particularitate românească, pentru că în alte ţări nu veţi vedea această practică constantă a alianţelor (...). Sigur, e vorba şi de un anumit confuzionism ideologic, pentru că dacă te uiţi la Uniunea Social Liberală, e o struţo-cămilă, aşa cum a fost şi Convenţia Democrată în anii '90. Măcar din acest punct de vedere e un lucru bun legat de Alianţa România Dreaptă, că fiind compusă dintr-un partid principal şi nişte partiduleţe mai mici, nu poate să fie atât de confuz ideologic, cum se întâmplă destul de des în politica românească", a susținut democrat-liberalul.

"În PDL, nu toată lumea este la fel de încântată de această alianţă (ARD)", a mai afirmat Paleologu, care, personal, apreciază prezența PNȚCD-ului în ARD, în special pentru faptul că bunicul său a fost deputat și demnitar PNȚ, în anii '20-'30.

"Forţa Civică este un partid care adună pe lângă Mihai Răzvan Ungureanu, care este personajul-cheie în acest partid, sunt oameni foarte valoroşi, unii dintre ei foarte tineri, unii dintre ei provin din alte partide, din PNL, din PDL, din PNŢCD, sunt oameni veniţi din orizonturi foarte diferite, pentru că au o speranţă legată în mod evident de destinul eventual prezidenţial al lui Mihai Răzvan Ungureanu. Legat de foştii liberali (din Forţa Civică), nu-mi pune nici un fel de problemă, dimpotrivă, sunt foarte bucuros să lupt alături, cot la cot cu Dan Cristian Popescu de la Sectorul 2, fost lider al Organizaţiei PNL Sector 2. Legat de cei care vin de la PSD, ce să spun, cu Ionuţ Bazac am fost coleg de Guvern în 2009, era un coleg agreabil şi care-şi făcea temele, atât cât mi-am putut da eu seama. S-ar putea spune următorul lucru: această deschidere către oameni veniţi dinspre stânga poate că putea fi făcută mai târziu puţin, poate că se mai putea aştepta (...). Dar astea-s deja detalii", a explicat Theodor Paleologu.

În opinia deputatului PDL, "în politica românească câştigi mai cu seamă pe prostia adversarului, lucru care s-a confirmat, aţi văzut în ultimele luni că aşa este. Eu cred că prostia celorlalţi este un factor mai important decât inteligenţa noastră, nu că n-ar fi importantă şi ea, însă contraperformanţa USL la guvernare e atât de manifestă, încât e foarte probabil să ajungă sub 50%".

Colegilor din PDL, Theodor Paleologu le transmite "să nu se îmbete cu apă rece" privind un scor prea mare la parlamentare, mai ales că până atunci, USL are destul timp ”să facă foarte multe prostii”.

"Important în faza aceasta este să ne concentrăm pe alegeri, să obţinem un scor cât mai bun, peste 20% în decembrie, nu cred că e cazul să ne îmbătăm cu apă rece, să ne facem iluzii c-o să ajungem la 30% sau asemenea lucruri, dar un scor de peste 20% este cât se poate de onorabil şi deschide foarte interesante perspective, în contextul în care USL-ul nu reuşeşte să aibă 50%. Şi e foarte posibil acest lucru, mai au încă două luni şi ceva ca să facă foarte multe prostii, pentru că au o mare eficienţă la capitolul ăsta, dacă ne gândim câte tâmpenii au putut să facă în numai câteva zile nu demult, dacă menţin acest ritm, e remarcabil, adică putem avea speranţe legitime, după 9 decembrie", a conchis Theodor Paleologu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel