Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, măsură drastică pentru vizitatori de teama coronavirusului

Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, care primeşte în fiecare an 100.000 de vizitatori, şi-a închis luni porţile pentru vizite din cauza epidemiei de noul coronavirus.

'Am suspendat temporar vizitele ghidate la Palat, ca măsură de precauţie legată de Covid-19', a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a ONU la Geneva, Alessandra Vellucci. Măsura este valabilă până la 13 martie. ONU analizează de asemenea evenimentele prevăzute la Geneva în următoarele zile în lumina recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). În urma acestei analize, activităţile şi reuniunile ar putea fi amânate 'pentru protejarea sănătăţii participanţilor', a explicat Alessandra Vellucci.

Anunţul survine în contextul în care Elveţia, unde este situat sediul din Europa al ONU, a interzis vineri orice eveniment public sau privat care ar reuni simultan mai mult de 1.000 de persoane. Elveţia este afectată de epidemia de Covid-19 de la 25 februarie. În contextul în care luni a fost anunţat al 25-lea caz, Oficiul Federal pentru Sănătate Publică (OFAG) a precizat că nivelul campaniei sale de informare 'trece de la galben la roşu', adăugând trei reguli de conduită împotriva coronavirusului: să se arunce şerveţele folosite într-un coş de gunoi închis, să se evite strângerile de mână şi să se telefoneze înainte de a merge la medic sau la urgenţe. Până acum, trei reguli de igienă erau deja în vigoare: spălatul des pe mâini, tuşitul şi strănutatul să se facă într-un şerveţel sau în cot şi, în caz de febră şi de tuse, să se stea în casă, conform Agepres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel