EXCLUSIV  PACTUL ARPIM pentru sănătate. Zaharescu, patru direcții: Cel mai bun moment, să ne unim eforturile

Fotografie creată de Khwanchai Phanthong, de la Pexels
Fotografie creată de Khwanchai Phanthong, de la Pexels

Dan Zaharescu, directorul executiv ARPIM, a anunţat un pact pentru sănătate în România, dar şi direcţiile majore în care se îndreaptă acesta. 

"Doresc să revin un pic la ideea principalelor lecţii ale pandemiei, care au subliniat în primul rând importanţa existenţei unui sistem de sănătate rezilient şi pregătit să facă faţă oricărei provocări, importanţa accesului la vaccinuri şi la medicamente de ultimă generaţie în timp util, ca să fim la standarde europene, importanţa digitalizării, unde s-au făcut progrese însemnate, importanţa unei finanţări adecvate a sistemului de sănătate şi importanţa unor parteneriate strategice în care industria farmaceutică să aibă un rol de leadership bine stabilit. 

Ca răspuns la aceste lecţii, ARPIM a propus un pact pentru inovaţie în sănătate, iar acest pact este axat pe 4 direcţii majore de acţiune: acces rapid şi eficient la medicamente inovatoare în beneficiul pacienţilor români, stimularea cercetării şi inovaţiei farmaceutice în România, constituirea unui sistem de sănătate rezilient, bazat pe medicina axată pe dovezi, şi finanţarea adecvată şi predictibilă a accesului la medicamentele inovatoare şi vaccinuri. 

Ca un corolar al tuturor elementelor, subliniez că acesta este cel mai bun moment în care putem pune sănătatea pe primul plan şi să ne unim eforturile cu toţii, factori de decizie, partide politice, asociaţii de pacienţi, experţi, medici şi industrie, în jurul acestui pact, pentru a îmbunătăţi rapid sistemul de sănătate", a declarat Dan Zaharescu la DC NEWS TV, în cadrul dezbaterii Doi ani de la primul lock-down. Riscuri și amenințări de sănătate în era post-COVID.

Legea despre MEDICI ajunsă la promulgare, pe masa lui Klaus Iohannis

"Este o lege la promulgare care tocmai ce a venit de la Parlament, prin care se va da posibilitatea organizării de examene pentru personalul din sistem. Să nu uităm că aceşti oameni s-au pregătit la locul de muncă, ca să mă exprim mai puţin academic. Realmente, au învăţat ce trebuie să facă şi ar fi păcat, dacă ei îşi doresc să rămână în sistem, să nu fie păstraţi. Ştiţi cât de gravă era problema deficitului de personal medical prepandemic. Iată că pandemia "a rezolvat" şi această problemă, în sensul că au venit către sistemul medical oameni care doresc să rămână şi să lucreze, ceea ce este extraordinar." a spus reprezentantul Departamentului de Sănătate Publică. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel