EXCLUSIV  OROPSIȚI în pandemie. Astărăstoae: NU sunt dușmani publici! Nu trebuie să le interzicem drepturile!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Prof.dr. Vasile Astărăstoae a vorbit, la Academia de Sănătate, despre faptul că persoanele care s-au infectat cu coronavirus nu trebuie stigmatizate, subliniind faptul că "interzicerea unor drepturi ale omului în această perioadă poate fi un lucru periculos pentru democraţie". 

"Actuala epidemie nu justifică suspendarea drepturilor omului. Poţi să le limitezi drepturile civile, ai pus carantină, dar atât. Nu trebuie să etichetezi, nu trebuie să amendezi şi vreau să vă spun că epidemia nu se opreşte cu amenzi şi dosare penale. Aşa cum virusul a intrat fără paşaport în România, tot aşa el locuieşte fără să aibă carte de identitate şi se răspândeşte. Cei care au luat virusul şi sunt purtători nu sunt nişte paria, nu sunt nişte leproşi, nu au vrut să ia acel virus!

Lăsăm de-o parte excepţiile, dar oamenii normali nu au vrut, trec prin această perioadă şi nu trebuie să-i declarăm duşmani publici, să le punem etichete, să-i stigmatizăm, să le interzicem tot felul de drepturi. Asta e periculos pentru democraţie, pentru că ne aflăm la o intersecţie. După ce trece această pandemie, cum trecem în continuare? Lăsăm să se instaureze un regim autoritar politico-militar – pentru că ştiţi, experţii spun, dar experţii pot greşi - sau ne întoarcem la democraţie?", a declarat prof.dr. Vasile Astărăstoae la Academia de Sănătate. 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel