Orice ieșire din casă trebuie justificată. Noile măsuri drastice intră în vigoare astăzi în Franța

Noile măsuri și restricții intra în vigoare astăzi în Franța, limitând mișcările și activitățile oamenilor, deoarece cazurile de coronavirus din țară continuă să crească.

Toate mișcările de vehicule și pietoni la nivel național în Franța vor trebui să fie justificate, ceea ce înseamnă că ”fiecare persoană, pentru fiecare mișcare, va trebui să completeze un document prin care să menționeze motivul deplasării”, a declarat ieri ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, scrie CNN. 

În anumite cazuri, pentru a ajunge la muncă, oamenii își vor putea folosi certificatul de muncă pentru a justifica deplasarea, iar jurnaliștilor li se cere să aibă asupra lor legitimațiile de presă. 

Război împotriva coronavirusului

Noile măsuri au fost anunțate la scurt timp după ce președintele Emmanuel Macron a declarat că țara este „într-un război" împotriva pandemiei.

Franța a înregistrat salturi dramatice în numărul de cazuri de coronavirus în ultimele două săptămâni, raportând sute de cazuri noi pe zi. Acum este una dintre țările cu cel mai mare număr de cazuri, la 6.655 în total, potrivit Universității Johns Hopkins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel