Omicron, o nouă tulpină COVID. Emilian Imbri, semnal de alarmă: Noi nu am reuşit să stingem încă focarul Delta

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Emilian Imbri face un avertisment în plină isterie provocată de apariţia variantei Omicron. 

În timp ce lumea este îngrijorată de apariția unei noi tulpini Covid-19, care ar fi mai agresivă, Omicron, medicul Emilian Imbri trage un semnal de alarmă și susține că țara noastră nu a reușit încă să ”stingă” focarul Delta, scrie romaniatv.net.

”Este posibil să crească dorința de vaccinare, doar că la noi acest lucru ar fi posibil doar în cazul în care ne vom convinge noi că este periculoasă această nouă tulpină, deci niciodată românul, ca să spun mai limpede așa, n-o să ia o decizie decât după ce cântărește el singur niște lucruri. Pentru că așa am reușit să îi determinăm să cunoască compoziția chimică a vaccinurilor, să vadă și să studieze, și să zică, `păi dacă numai 30% îmi oferă protecție, păi de ce să mă vaccinez`, (…) vedeți? Lucrurile sunt percepute diferite. Un vaccin este bine-venit, indiferent că îți dă 30%, 20%, 50%, îți oferă niște avantaje. La vârsta mea și toți cei de vârsta mea ar trebui să se gândească că cel mai performant vaccin care poate să asigure o protecție, sau nu o protecție, o eficiență de 90%, după vârsta de 60 de ani, răspunsul organismului la astfel de stimuli este de până în 25% – 30%. Cu toate acestea, eu personal mă vaccinez pentru că îmi folosesc și aceste mici lucruri pe care mi le conferă vaccinul”, a explicat Emilian Imbri.

Pfizer-BioNTech anunță că lucrează deja la un vaccin împotriva Omicron

Compania germană BioNTech a anunțat luni că a început să lucreze la un vaccin adaptat pentru Omicron, noua variantă îngrijorătoare de coronavirus detectată în Africa de Sud, scrie Reuters. Totuși, compania menționează că deocamdată nu se știe exact dacă va fi necesar să-și refacă vaccinul creat și utilizat deja împotriva COVID-19.

Dezvoltarea unui vaccin adaptat face parte din procedura standard a companiei pentru noile variante, se arată într-un comunicat BioNTech, care produce vaccinuri împreună cu Pfizer.

”Primii pași ai dezvoltării unui potențial nou vaccin se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi necesară o nouă injectare”, se arată în comunicatul de presă emis de BioNTech.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel