Olt: Cazurile de pediculoză la şcolari şi preşcolari, mai puţine faţă de anii trecuţi

Numărul copiilor de la şcoli şi grădiniţe depistaţi cu pediculoză la triajul epidemiolog din luna septembrie este mai mic anul acesta faţă de anii anteriori, la fel ca şi al celor cu micoze, angine ori alte boli infecţioase, informează un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt remis, miercuri, Agerpres.

Potrivit sursei citate, apariţia pediculozei (infestaţia cu păduchi) este favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală.

În urma măsurilor luate pentru rezolvarea cazurilor de pediculoză, la şapte zile de la primul control, cadrele medicale au observat că doar patru erau încă în evidenţe, urmând a fi rezolvate ulterior.

La triajul epidemiologic efectuat în luna septembrie anul acesta, după începerea anului şcolar, au fost depistate 106 cazuri de pediculoză, 67 cazuri de angine (inflamaţii la nivelul faringelui), 8 de cazuri de micoze şi 9 cazuri de alte boli infecţioase.

Personalul medical a examinat peste 48.500 de copii, preşcolari şi elevi din clasele primare şi de gimnaziu.

La triajul epidemiologic din septembrie 2018 au fost depistaţi 126 de copii cu pediculoză, la cel din 2017 - 137 de copii, iar la cel din anul 2016 - 180 de copii cu pediculoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel