EXCLUSIV  Olimpiadă trucată? Scandal după concursul de limba română

Un părinte face acuzații grave referitoare la modul de desfășurare a olimpiadei de limba română pentru clasele V-VIII faza pe sectoare. DC News a încercat să afle ce s-a întâmplat, de fapt, la acest concurs.  

Un părinte al unui elev care a participat la Olimpiada de limba română, etapa pe București - Sectorul 4, a scris pe adresa redacției și a reclamat faptul că membrii comisiei de examinare au fost departe de a fi imparțiali. Mai exact acesta ne-a spus că profesorii erau de la școala 79 din Sectorul 4, respectiv de la școala care a găzduit desfășurarea olimpiadei.

"Corectura lucrarilor tuturor elevilor din sectorul 4 al Capitalei, a fost facuta in fapt de profesori din aceasta scoala. Rezultatul? Cele mai bune note le-au avut, evident, elevii renumitei scoli 79. Cu ocazia contestatiilor, care s-au depus tot la Scoala 79, mai multi parinti ai copiilor din alte scoli de pe raza sectorului 4 au constatat ca lucrarile copiilor lor aveau foarte putine corecturi, fiind in schimb depunctate masiv, cu mult mai mult decat era prevazut in baremul de punctare. Atunci cand au ridicat problema contestatiilor in fata cadrelor didactice de la aceeasi scoala 79, unii dintre ei au fost avertizati ca, daca depun contestatie, exista riscul sa le fie depunctate si mai mult lucrarile, si ca, fiind vorba de limba romana, gradul de subiectivism al corectorilor este foarte mare fiindca nu e matematica", ne-a scris cititorul.  

Răspunsul școlii 79


DC News a prezentat situația responsabililor de la școala 79 care au infirmat faptul că profesorii școlii au fost membri ai comisiei de examinare. "Comisia a fost desemnată de Inspectoratul școlar al Municipiului București. Noi am fost doar școală gazdă. Nu știu din ce școală au fost membrii comisiei, însă vă pot spune că niciun profesor din Școala 79 nu a făcut parte din comisia olimpiadei", ne-a explicat secretara școlii 79. DC News a solicitat informații despre componența comisiei și inspectoratului școlar București. "Am verificat. Nu am avut niciun profesor în comisia de examinare la acea olimpiadă, de la școala 79", ne-a spus Ioana Mihaela Neacșu, inspector școlar general.   


VEZI ȘI:

Ghiță, despre protestatari: Dacă mai prindem în stradă bandele Rezist, le vom da o mamă de bătaie să plece acasă

ANM, prognoza meteo specială pentru Bucureşti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel