Obiceiuri zilnice pe care trebuie să le urmezi dacă în familia ta există membri care au colesterol ridicat

În familia ta există membri care au valori ridicate de colesterol? HDL (lipoproteina cu densitate mare) este „colesterolul bun”, în timp ce LDL (lipoproteina cu densitate scăzută) este „colesterolul rău”, iar VLDL (lipoproteinele cu densitate foarte scăzută) transportă trigliceridele în sânge.

„Unii dintre noi au colesterolul foarte mare din cauze genetice”, spune medicul cardiolog Leslie Cho. „Poate provoca atac de cord și accident vascular cerebral. Există modalități absolut minunate de a gestiona colesterolul ridicat, iar vestea minunată din 2022 este că bolile de inimă pot fi prevenite în proporție de 90%. Și chiar dacă ai antecedente familiale semnificative, poți preveni bolile de inimă”. Iată câteva obiceiuri zilnice de urmat dacă colesterolul ridicst se regăsește în familia ta.

„Mișcarea este un mod minunat de a începe dacă încerci să scazi colesterolul rău”, spune dr. Cho, care recomandă mersul pe jos, joggingul, mersul cu bicicleta, înotul și yoga. „Dar nu se oprește aici. Combinarea exercițiilor fizice cu o dietă mai sănătoasă și cu alegeri ale stilului de viață are cel mai mare impact. Puteți începe încet și să accelerați. Consultați întotdeauna medicul înainte de a începe un program de exerciții, mai ales pentru că colesterolul ridicat vă duce la risc mai imediat pentru boli de inimă sau accident vascular cerebral.”

Mănâncă Omega 3 și concentrează-te pe somn

Peștele, nucile, legumele cu frunze și semințele de in sunt toate surse excelente de omega-3 și pot fi de ajutor în gestionarea colesterolului. „Acizii grași omega-3 sunt asociați cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv protecția împotriva bolilor de inimă și, eventual, a accidentului vascular cerebral”, spune dr. Frank Sacks, profesor de prevenire a bolilor cardiovasculare, la Departamentul de Nutriție, Școala de Sănătate Publică Harvard. „Noile studii identifică beneficii potențiale pentru o gamă largă de afecțiuni, inclusiv cancerul, bolile inflamatorii intestinale și alte boli autoimune, cum ar fi lupusul și artrita reumatoidă”.

Știați că lipsa de somn poate duce la niveluri mai mari de trigliceride și la cantități mai mici de HDL? Asigurați-vă că dormiți cel puțin șapte ore în fiecare noapte, conform recomandărilor CDC.

Există o mulțime de cercetări care leagă stresul cronic de sănătatea inimii – un studiu a arătat că sănătatea mintală prelungită poate duce la niveluri mai mari de colesterol. „Răspunsurile la colesterol pe care le-am măsurat în laborator reflectă probabil și modul în care oamenii reacționează la provocările din viața de zi cu zi. Așadar, cei mai mari respondenți ai colesterolului la sarcinile de stres vor răspunde la situațiile emoționale din viața lor”, spune Andrew Steptoe, D. Sc. „Aceste răspunsuri în viața de zi cu zi se acumulează pentru a duce la o creștere a colesterolului sau a lipidelor. Se pare că reacția unei persoane la stres este un mecanism prin care se pot dezvolta niveluri mai ridicate de lipide.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel