Urmărește emisiunea live


Obiceiuri NOI de la începerea școlii. „Oamenii nu trebuie să-și mai îmbrățișeze atâta copiii”

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Vicepreședintele Societății Române de Microbiologie, Dr. Emilian Popovici, a vorbit despre noi obiceiuri pe care trebuie să le dobândească personale vulnerabile pentru a nu se infecta cu SARS-CoV-2, mai ales înainte de începerea noului an școlar.

„Rămâne de văzut ce se va face dincolo de această redeschidere. Este exact această legătură dintre copii și familie. Trebuie să se schimbe niște obiceiuri, asta se recomandă peste tot. Oamenii nu trebuie să-și mai îmbrățișeze atâta copiii. Mă refer mai ales la vârsta a treia. Este obligatoriu, este o chestie de autocontrol. Dacă nu vrei să te infectezi, nu recurgi la ce favorizează infecția”, a explicat doctorul.

Persoanele vârstnice trebuie protejate prin comportamentul lor și prin cel al apropiaților

„Toate lucrurile acestea trebuie transmise dincolo de măsurile care sunt recomandate în școli, trebuie și un set de măsuri care să vină și spre familii și spre felul în care va trebui să se protejeze familia, în special bătrânii, persoanele de vârsta a treia din familie, în fața copiilor care sunt în acele familii și vor frecventa școlile.

Deci, sunt niște lucruri care mai trebuie completate, oamenii trebuie să fie informați, pentru ca evoluția fenomenului să aibă repercusiuni negative cât mai mici posibile, fiindcă repercusiuni negative vor fi fără îndoială”, a continuat el, la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel