Obezitatea, pusă în lumină de pandemia de COVID-19. Riscul este imens

Pandemia de COVID-19 a pus din nou obezitatea în lumina reflectoarelor, dezvăluind faptul că nu mai este o boală care dăunează doar pe termen lung, ci una care poate avea efecte devastatoare.

Noi studii și informații confirmă suspiciunea medicilor că acest virus profită de o boală pe care sistemele de sănătate nu o pot controla, obezitatea. Astfel, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor raportează că 73% dintre asistenții medicali care au fost spitalizați din cauza COVID-19 aveau obezitate. În plus, un studiu recent a constatat că obezitatea ar putea interfera cu eficacitatea unui vaccin COVID-19.

La început, medicii au crezut că obezitatea crește doar riscul de a vă îmbolnăvi de COVID-19, nu șansa de a fi primul infectat. În prezent, o analiză mai recentă arată că obezitatea nu numai că vă crește riscul de a fi mai bolnav și de a muri de COVID-19, obezitatea crește riscul de infectare în primul rând. 

Obezitatea, primul risc de infectare și comorbiditate puternică

În martie 2020, studiile au remarcat hipertensiunea, diabetul și bolile coronariene ca fiind cele mai frecvente alte afecțiuni, sau comorbidități, la pacienții cu COVID-19 mai sever. Totuși, editorii jurnalului Obesity au dat primul semnal de alarmă la 1 aprilie 2020, că obezitatea s-ar dovedi probabil un factor de risc independent pentru efectele mai severe ale infecției cu COVID-19.

În plus, două studii care includ aproape 10.000 de pacienți au arătat că pacienții care au atât COVID-19, cât și obezitate, au un risc mai mare de deces, comparativ cu pacienții cu un indice de masă corporală normal, conform ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel