O practică străveche poate oferi ameliorarea durerilor de cap cronice tensionate

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Oamenii care suferă de un tip de durere de cap deosebit de persistentă ar putea găsi alinare într-o practică chineză veche, potrivit unor noi cercetări.

Acupunctura poate reduce numărul de dureri de cap lunare pentru persoanele care au dureri de cap cronice, a constatat un studiu publicat pe 22 iunie, în jurnalul Academiei Americane de Neurologie.

Durerile de cap tensionate implică o senzație de apăsare sau de strângere pe ambele părți ale capului cu intensitate ușoară până la moderată și sunt clasificate drept cronice atunci când apar cel puțin 15 zile pe lună.

După două luni de tratament, acupunctura poate oferi ameliorarea durerilor de cap tensive cronice timp de cel puțin opt luni, a declarat prin e-mail dr. Ying Li, cercetătorul principal al studiului și profesor la Universitatea de Medicină Tradițională Chineză Chengdu.

Studiile anterioare au descoperit că acupunctura poate fi eficientă pentru durerile de cap tensionale episodice și cronice, dar nu au făcut distincție între cele două. Acest studiu este unul dintre primele care arată că acupunctura este eficientă în special pentru durerile de cap cronice tensionale, a adăugat Li.

Deoarece durerile de cap tensive cronice sunt adesea mai dificil de tratat, iar medicamentele utilizate au multiple efecte secundare potențiale, rezultatele sunt promițătoare, a spus dr. Mark Whealy, neurolog specializat în dureri de cap și tulburări faciale la Clinica Mayo. El nu a fost implicat în noul studiu.

Li și echipa de studiu au analizat efectul a 20 de ședințe de acupunctură asupra a 218 persoane care au avut dureri de cap cronice timp de o medie de 11 ani și au avut 22 de zile de cefalee pe lună.

Adevăratele tratamente de acupunctură presupun obținerea unei senzații de „deqi”, cauzată de plasarea și mișcarea unui ac cu o adâncime de 12,5 până la 20 de milimetri în corp pentru a crea furnicături, amorțeală sau senzație de greutate. Tratamentele superficiale folosesc aceleași puncte din corp, dar introduc doar acele la 2 milimetri adâncime.

Până la sfârșitul studiului, 68% dintre participanții care au primit acupunctură tradițională și 50% dintre participanții care au primit acupunctură superficială au raportat o reducere a numărului de zile de dureri de cap pe lună, cu cel puțin jumătate. Rezultatele sunt comparabile cu rezultatele din studiile clinice pentru medicamente, a spus Whealy.

„Pentru a obține un efect de tratament mai bun al acupuncturii, senzația de deqi este importantă”, a spus Li. „Furnizorii de îngrijire ar trebui să facă tot posibilul pentru a obține senzația de deqi la fiecare punct de acupunctură.”

Cercetarea subliniază că nu toate tratamentele de acupunctură sunt egale atunci când vine vorba de ameliorarea durerii, a spus Ayla Wolf, un acupuncturist autorizat, specializat în tulburări neurologice, comoții și leziuni traumatice ale creierului. Ea nu a fost implicată în studiu.

„Când mergi la un acupuncturist care este antrenat corespunzător și are acele tehnici, cu siguranță vei obține rezultate mai bune decât de la cineva care nu știe unde este un punct sau cum trebuie să introducă acul”, a spus Wolf.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel