EXCLUSIV  O floare, o carte și un autograf la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” de Sf. Gheorghe

Marţi, 23 aprilie 2019, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) şi Asociaţia Euro CulturArt organizează a opta ediţie a programului de carte.

Începând cu ora 17.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I" (Calea Victoriei nr. 88), va avea loc conferința „Lectura creativă. Cum își citesc marii actori rolurile, textele și cărțile", moderată de conf.univ.dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române din București.

„Marii actori ai României se vor întâlni cu publicul lor, aici la BCU „Carol I". Suntem onorați că două elite ale teatrului românesc: Maia Morgenstern și George Mihăiță vor dărui celor prezenți un moment poetic de excepție, o floare, o carte și un autograf." – a declarat Directorul General Mireille-Rădoi.

Pentru a sărbători „Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor" precum şi „Ziua Bibliotecarului", BCU „Carol I" oferă permise gratuite, cu valabilitate până la încheierea celei de a VIII-a ediţii a Festivalului „Strada de C'Arte".

Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor este inițiată și sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie. Ziua de 23 aprilie este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale: Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d'Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov sau Maurice Druon.

Partenerii PROGRAMULUI DE CARTE sunt Asociaţia Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România, OPERA SCRISĂ.RO şi Copyro. Parteneri media: Radio România Cultural, Observator cultural şi AgenţiadeCarte.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel