O femeie și-a pierdut auzul din cauza bețișoarelor de urechi. Specialiștii interzic folosirea lor

Scutaru Cristina / 19 aug 2019 / 00:00 Salveaza PDF Comentarii
femeie
Descriere foto: femeie

O femeie a repetat același ritual în fiecare seară timp de cinci ani: înainte de a merge la culcare, își curăța urechile cu bețișoare de bumbac.

A descoperit cu groază ce se întâmpla cu adevărat. Potrivit Live Science, femeia din Australia, pe nume Jasmine, a mers la medic, și a primit următorul diagnostic: otită sau infecție la ureche și i-a prescris antibiotice.

Însă problemele auditive au continuat și într-o zi a luat bețișorul, l-a băgat în ureche și l-a scos îmbibat de sânge. După un test în care s-a constatat că și-a pierdut auzul, a mers la un medic care a ales să efectueze o tomografie la cap.

Atunci a fost descoperită realitatea: Jasmine avea o infecție bacteriană care mânca osul craniului în spatele urechii. "Trebuia să fi venit acum cinci ani”, i-a zis medicul care a decis să o opereze de urgență.

După cinci ore de operație, femeii i-a fost eliminat țesutul infectat și reconstruit canalul auditiv. Chirurgii au găsit fibre de bumbac în ureche, care au fost infectate după acumularea bacteriilor timp de cinci ani.

Specialiștii citați de 20minutos.es recomandă, cu orice preț, evitarea introducerii obiectelor în urechi, inclusiv a bețișoarelor. Utilizarea acestor elemente poate fi dăunătoare deoarece împing ceara și, de asemenea, poate irita și deteriora urechea, străpungând timpanul sau cauzând o infecție, așa cum s-a întâmplat cu Jasmine. Deși, în cazul ei, chirurgii au reușit să oprească infecția, pierderea auzului este ireversibilă, notează sursa citată.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23