O femeie care îi dorea moartea fostului soț urmează să ajungă la închisoare, după ce a încercat să angajeze un asasin.
Wendy Wein își dorea moartea fostului ei soț și nu a lăsat-o (aproape) nimic să o oprească. În iulie 2020, femeia din Michigan a dat peste un site web, Rent-A-Hitman (Angajează un asasin - trad.), care promitea să „abordeze situația ta delicată” în mod privat și în timp util, scire CNN.
Site-ul se laudă că are aproape 18.000 de agenți pe teren, care pot îndeplini o misiune oriunde în Statele Unite. Pagina de web conține mărturii de la clienți mulțumiți, inclusiv un bărbat care a scris că Rent-A-Hitman „s-a ocupat cu promptitudine de problema angajaților mei nemulțumiți în timp ce eram plecat din oraș în vacanță”. Așa că Wein a completat un formular pe site, căutând consultanță pentru problema ei.
„Este cam ciudat că firma ta nu se află pe deep web sau dark web”, a scris ea într-un mesaj către un bărbat despre care credea că este consultantul șef al site-ului, Guido Fanelli. CNN a obținut o copie a mesajului. „Prefer să nu ajung la închisoare”, a adăugat ea. "Mulțumesc pentru timpul acordat."
Nici suspiciunile inițiale nu au împiedicat-o pe Wein să se ofere mai târziu să plătească 5.000 de dolari pentru ca soțul ei să fie ucis.
Dar a exsitat o problemă! Guido Fanelli este de fapt Bob Innes, un bărbat din California care conduce site-ul. „Agenții” lui Rent-A-Hitman nu au ucis niciodată pe nimeni. În schimb, site-ul există pentru a păcăli oamenii care caută asasini plătiți.
Wein se duce acum la închisoare, fiind unul dintre acei câțiva „clienți” ai Rent-A-Hitman care au fost găsiți vinovați că au folosit site-ul pentru a solicita o crimă.
Ceea ce a început ca un site web pentru o afacere de securitate a rețelelor de internet s-a transformat, din întâmplare, într-o momeală online pentru oamenii care doresc să-și omoare inamicii. Solicitările lor de servicii ajung la Innes, care le dă de treabă forțelor de ordine.
Innes, care locuiește în Fairfield, California, spune că a lăsat indicii pe tot site-ul său, sugerând că este o capcană. Pentru început, site-ul sugerează în mod deschis că oferă servicii ilegale. Mărturiile sale false includ una de la o femeie care este acum liniștită, după ce și-a surprins soțul înșelând-o cu dădacă.
Cei 18.000 de „operatori pe teren” ai săi sunt numărul estimat de agenții de aplicare a legii la nivel național. În partea de jos a site-ului, există un link pentru a verifica dacă cardul de credit le-a fost furat îi duce pe utilizatori la Centrul de plângeri pentru infracțiuni pe internet al FBI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu