O femeie a ars bancnote de mii de euro de teama că s-ar putea infecta cu COVID-19. A vrut să le dezinfecteze

Comisia Europeană nu va aproba anul acesta PNRR-urile Poloniei şi Ungariei. 'Statul de drept' - mărul discordiei / Foto: Pixabay
Comisia Europeană nu va aproba anul acesta PNRR-urile Poloniei şi Ungariei. 'Statul de drept' - mărul discordiei / Foto: Pixabay

O femeie a ars bancnote în valoare de circa 3.000 de euro de teama că s-ar putea infecta cu coronavirus.

O femeie în vârstă de 74 de ani din Israel, care se temea că ar putea contracta COVID-19 de pe bani, a pus mai multe bancnote într-un vas cu înălbitor pe care l-a introdus în cuptorul cu microunde, a declarat joi Banca Naţională, informează Agerpres, citând DPA. Bancnotele, în valoare de aproape 2.900 de euro, au luat foc.

Prin această procedură, femeia, care este administrator de proprietate, a vrut să dezinfecteze banii primiţi de la chiriaşii săi, a explicat ea într-o scrisoare trimisă băncii. Mă simt foarte vinovată pentru că nu sunt banii mei, iar eu sunt un cetăţean onest, care nu a distrus niciodată bani, a precizat ea în scrisoare.

Banca a decis să înlocuiască bancnotele



Femeia a trimis băncii peste 70 de bancnote. Angajaţii băncii au examinat bancnotele şi, după ce au constat că acestea erau reale, au decis să le înlocuiască.

Amir Spernovich de la Departamentul pentru numerar al băncii a explicat că bancnotele din Israel conţin filamente de fier care pot lua foc în cuptorul cu microunde.

Potrivit experţilor în domeniul sanitar, probabilitatea de a contracta coronavirusul prin atingerea bancnotelor sau a monedelor este foarte redusă.

Un purtător de cuvânt al băncii a declarat că instituţia financiară înlocuieşte în fiecare an mii de bancnote deteriorate. Însă, până în prezent nu am avut un caz în care bancnotele să fie gătite, a spus el.

Un gălățean „exporta” bancnote EURO false. Unde le ascundea

Un bărbat, de 35 de ani, a fost surprins, în flagrant delict, în timp ce ar fi trimis, în Italia, bancnote de euro falsificate, disimulate într-o pernă, prin intermediul unei societăţi de transport internaţional.

Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie - noiembrie 2021, bărbatul ar fi procurat, din Italia, diverse sume de bani, în bancnote euro contrafăcute, pe care le-ar fi introdus în ţară, şi apoi, ar fi plasat o parte din aceste bancnote, cu ocazia unor schimburi valutare stradale.

În urma flagrantului delict şi a percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 322 de bancnote falsificate din cupiură de 50 de euro, 98 de bancnote falsificate din cupiură de 100 de euro, aproximativ 57 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (catinonă sintetică), 7 telefoane mobile, 2 tablete, precum şi 1.000 de euro, cu privire la care există suspiciunea de contrafacere. Au fost puse în executare 6 mandate de aducere. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel