Noul program de Guvernare. Impozitul pe gospodărie eliminat. Cele mai importante modificări

Impozitul pe gospodărie a fost eliminat din noul program de guvernare, document ce va fi supus astăzi la vot, alături de noul Executiv condus de Mihai Tudose. În noua formă, documentul specifică faptul că impozitul global urmează să fie reintrodus de anul viitor.

Renunțarea la impozitul pe gospodărie exclude de asemenea și măsura foarte costisitoare a angajării consultanților fiscali. Noul mecanism fiscal urmează să fie implementat cu ajutorul sistemului informatic de la nivelul ANAF. Pe lângă banii economisiți, noua măsură ar urma să ajute și la eliminarea timpului pierdut de contribuabili. 

Măsura eliminării impozitului pe gospodărie vine în condițiile în care foarte multe voci s-au arătat împotrivă, pe motiv că România nu este pregătită pentru un astfel de sistem. 

O noutate foarte importantă este reprezentată și de introducerea declarației de patrimoniu. Astfel, toate persoanele fizice ar urma să fie obligate să depună o declarație în care vor fi menționate toate bunurile aflate în proprietate.

Totodată, veniturile sub 2000 de lei vor fi scutite de la plata impozitelor. Această măsură va fi dublată de aplicarea unor deduceri pentru unele cheltuieli care vor avea ca scop economisirea, investițiile, creșterea standardelor de sănătate și educație pentru populație, notează Capital.  

Reducerea TVA până la 18 % este amânată cu un an, noul termen fiind stabilit pentru începutul anului 2019.

Întregul program de Guvernare poate fi CONSULTAT AICI pe site-ul CAMEREI DEPUTAȚILOR. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel