EXCLUSIV  Noul procuror DNA. Tudorel Toader, despre Iacob: Îl apreciez ca om. Îmi pare rău să o spun

Tudorel Toader, ministrul Justiției
Tudorel Toader, ministrul Justiției

Tudorel Toader, ministrul Justiției, în cadrul unui interviu acordat marți, 31 iulie, DCNews, a explicat refuzul oferit celor patru candidaţi pentru şefia DNA.

Niciunul dintre cei patru candidați - Marius Iacob, Florentina Mirică, Elena Grecu şi Cristian Lazăr - la funcția de procuror-șef al DNA, rămasă liberă după revocarea Laurei Codruța Kovesi, nu a fost acceptat, în urma interviurilor care au avut loc.

Ministrul Justiţiei aşteaptă de la candidaţii pentru funcţia de procuror-şef al DNA un plan managerial care să conţină starea actuală a DNA-ului, măsurile de îmbunătăţire a activităţii şi un grafic privind realizarea măsurilor.

"Practic, nu i-am respins eu. I-a respins Comisia. E adevărat că eu am prezidat-o, dar împreună cu cei patru secretari de stat de la Ministerul Justiției. Pe de alt parte, pentru a răspunde mai ușor la o astfel de întrebare, ați văzut că vineri am postat și programele manageriale. În opinia mea, un program managerial nu trebuie să rămână doar în perioada descriptivă a autorității respective, ci presupune și o radiografie cu bunele și cu relele DNA, un plan de măsuri pentru eliminarea a ceea ce poate că nu este bun, un plan de măsuri pentru îmbunătățirea a ceea ce există la DNA și etape – grafic – de realizare a respectivelor măsuri pentru a vedea dacă se încadrează sau nu în parametrii în care și-a depus candidatura", a afirmat ministrul Justiției.

"Am constatat faptul că, prin programele manageriele, prin interviul la care s-au prezentat, prin modul în care și-au expus viziunea despre evoluțiile DNA, prin modul în care au răspuns la întrebările care au fost puse în interviu – nu au fost puține -, acest asamblu de măsuri, în viziunea fiecărui candidat, nu a creat membrilor Comisiei convingerea faptului că pot reforma DNA", a declarat ministrul Tudorel Toader.

Referire la unul dintre candidați

"Pe de altă parte, și îmi pare rău să o spun (n.r. cu privire la unul dintre candidați), îl apreciez personal ca om – ca pe toți de fapt, dar la unul mă refer acum. Din moment ce în programul managerial scria că a coordonat zece servicii teritoriale, dintre care unul este serviciul Ploiești, în condițiile în care știm ce s-a întâmplat la Ploiești, nu putea fi ridicat la nivel de procuror-șef al întregii direcții, pentru că i-am fi dat un certificat să facă la nivel național ceea ce s-a întâmplat la nivelul serviciului teritorial Ploiești”, a spus ministrul.

Răspunsul complet, mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel