Noua Zeelandă. Un lanţ de supermarketuri a lansat ''ora de linişte'' pentru cumpărătorii care suferă de autism

Un mare lanţ de supermarketuri din Noua Zeelandă a lansat ''ora de linişte'', în care cumpărătorii nu sunt deranjaţi de muzică, lumini intense şi zgomote de la casele de marcat, a anunţat marţi compania, potrivit DPA.

În intervalul 14:30 şi 15:30, în zilele de miercuri, toate cele 184 de magazine din Noua Zeelandă ale companiei Countdown vor închide muzica, vor reduce intensitatea luminii, vor sista operaţiunile de aranjare a mărfurilor la raft şi vor evita să facă anunţuri prin sistemul de amplificare sonor, a precizat lanţul de magazine.

Iniţiativa a fost demarată cu sprijinul asociaţiei Autism New Zealand şi a fost experimentată anul acesta în câteva dintre filialele companiei. Dane Dougan, directoarea Autism New Zealand, a spus că natura invizibilă a autismului face dificilă sensibilizarea publicului la problemele cu care persoanele cu autism se confruntă în îndeplinirea activităţilor zilnice.

'Şi clienţii noştri vârstnici par să se bucure de orele de linişte, precum şi mulţi alţi neozeelandezi care consideră mersul la cumpărături stresant; acum pot face asta într-un mod mai liniştit', a spus Kiri Hannifin, director în cadrul lanţului de supermarketuri, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel